Är din vilja att ändra dig större än viljan att förbli densamma?

Jag är så glad att jag kan vakna upp varje morgon med en helt ny dag framför mig som jag kan göra vad jag vill med. Varje dag kan jag aktivt göra ett val om vem jag vill vara, vem jag vill bli osv..
Ett av mina favorit citat är ''Your desire to change must be greater than your desire to stay the same''. Och detta känner jag verkligen starkt för. Har man inte viljan att ändra på sig, att bli bättre, att sluta med något man inte borde göra eller att börja göra något man en gång slutat med så kommer det inte att hända.

Jag tror att väldigt ofta så vet vi vad vi behöver göra för att ändra på oss. Vi vet vad som krävs för att bli den vi vill vara, göra det vi borde göra osv men viljan och orken att göra det kanske inte finns. Motivation kanske är något som saknar och ibland så kommer faktiskt vardagen i vägen.. Ibland behöver man lite hjälp på traven för att komma dit..

Att veta något innebär inte automatiskt att man agerar på vad man vet. Utan man måste varje dag göra ett aktivt val. För att kunna ändra på sig, sina vanor eller sitt liv så krävs det att man aktivt gör val som tar en i den riktningen man vill åt. Ingen kommer göra det åt dig, det är helt upp till dig själv.

Är du nöjd med den du är idag? Lever du det liv som du vill leva? Är du den bästa du som du kan vara?
Ibland så behöver man stanna upp och ta några djupa andetag och kanske sätta sig ner & rannsaka sig själv. Det är aldrig för sent för att ändra på sig själv, sina vanor, sluta göra saker eller börja göra saker som man vet man borde göra/ej göra. Men för att kunna ändra på dessa saker så måste ens vilja att ändra sig vara större ens en vilja att fortsätta som man gör.

Är din vilja att ändra dig själv, saker i ditt liv större än din vilja att fortsätta som du gör?

Gillar

Kommentarer

Tessjohans
Tessjohans,
En så bra tankeställare, tror man alldeles för sällan stannar upp och verkligen funderar kring detta! Och att man kanske ibland blir lite för "lat" för att hitta viljan till att utveckla sig själv <3
nouw.com/tessjohans
MatildaWaern
MatildaWaern,
Jag kan bara prata utifrån mig själv men oftast är det lathet & att vara för bekväm som hindrar mig från att göra de förändringar jag vill och behöver göra. Så ibland får man sätta mål med någon vän, en pojkvän och be om hjälp för att kanske bli nyttigare, träna oftare eller vad de än kan vara, och verkligen fundera på varför man vill ändra sig och göra ett aktivt val hela tiden och hitta viljan att kunna göra det. 😊 <3
nouw.com/matildawaern