Är du boss över dina känslor eller är den bossen över dig?

Detta är en fråga som jag har funderat på ett tag. När jag haft mina humörsvängningar pga min nyinsatta hormonspiral så får jag tänka till lite extra. Nu har jag nog blivit bättre än någonsin på att styra mina känslor, vilket kanske inte alltid är så bra heller. Därför så tror jag det kan vara bra att rannsaka sig själv och tänka efter, är jag bossen över mina känslor eller är mina känslor bossen över mig?

Känslor spelar en otroligt viktig roll i att forma banor & vägar vi väljer att ta i livet. Därför är det viktigt att vara på en plats i sinnet där vi kan vara säkra på att vi låter våra tydliga intuitiva processer har kontrollen, snarare än att låta dina känslor bossa över dig. Missförstå mig inte, känslor är en bra sak, de ger oss upp-och nedgångar på vägen i livet. Och att uppleva glädje, sorg, sorg och spänningen är vad vara människa handlar om! Ändå handlar det om att sitta tillbaka och veta att en känsla är just detta: en känsla och genom att erkänna det, kan du styra hur du känner och ta tillbaka säte kraft i ditt liv.

Är du på väg mot en kollision eller är du ute på segling på släta vatten? Detta kan vara frågor man behöver ställa sig själv? Behöver du återta kontrollen över dina känslor? Dessa 5 saker kan vara tecken på att du faktiskt behöver fråga dig själv om du är bossen över dina känslor eller om dina känslor är bossen över dig.

Ditt sinne är överarbetat. 

Vi tycker att det är svårt att hålla i nuet. Våra sinnen är alltid vandra, oroande och fantiserar om det förflutna eller framtiden. Det verkar som om vi gör allt och detta allt gör att vi inte kan möta vår nuvarande verklighet.

''Overthinking'', vi drömmer om framtiden för att distrahera oss från den nuvarande, för att glömma det förflutna och ju mer vi använder våra sinnen för att undvika våra nuvarande situationer mer arbetad vi blir allt för att undvika ett förflutet som inte har läkt.
Var försiktig med ditt sinne, genom att bearbeta & hela det förflutna som vi kan leva i nuet mer fullständigt och finna frid.

Du är Stuck in Reverse. 

Att vissa scenarier i ditt liv återkommer på ett negativt sätt är antagligen ett tecken på att du tidigare har känslomässiga trauman som kräver läkning. Du kanske upptäcker att du väljer samma typ av partner, samma jobb eller samma levnadsätt som kanske inte är bra för dig. Detta betyder inte att du är svag, utan att du behöver lite healing och för att göra detta behöver du veta orsaken till din känslomässigt kaos. Gör du inte det så kommer cykeln att fortsätta att upprepa sig och du kommer att finna dig skapa samma situationer och omständigheter i ditt liv.Tidigare känslomässiga problem som du kanske trodde du hade erövrat kan komma bubblande upp till ytan, och detta hjälper inte till att nå dit du kanske vill vara på väg i livet. Detta kan göra att du skyller dig själv för saker som du gör, utan att veta varför du gör dem.

Du har förlorat din intuition

När du inte kan skilja mellan en känsla och en känsla, vet vi att det finns ledningar som går i kors.

Känslor är en produkt av olika tankeformer och utan tankar skulle inte känslor uppstå. De är en produkt av yttre och inre händelser och är blir på så sätt känslor. Genom att erkänna detta, kan du sträva framåt i ett tillstånd av medvetenhet, din egna känslomässiga tillstånd.
Känslor är dock din naturliga intuitiv förmåga att urskilja en situation utan att ge en känslomässig reaktion på det. När känslomässiga trauman är närvarande, kan man inte skilja mellan en känsla och en känsla och den inre kompassen har förlorat sin magnetiska riktning. I huvudsak du inte kan få ett gage hur du känner kontra vad du faktiskt känner.

Du är reaktiv istället för proaktiv

Som nämnts ovan, är känslomässig reaktion reaktionär till dina externa och interna tankar.

Känslomässig läkning under dina konversationer med andra som du kommer att tycka att du har utlöser att du inte kan vara medveten om, som omedvetna minnen hårdkodade till olika typer av tankeformer kodade med känslor. Dessa blir då vår uppfattning av världen, som blir våra kärnvärden .
När man står inför svåra situationer där starka känslor kommer bubblande upp till ytan, är det viktigt att omedelbart erkänna det och tänka innan du talar. Oftast är din uppfattning av vad som händer kanske inte som det verkar, utan är bara en uppfattning om din egen tro. När du kan känna igen denna känsla, kan du känna igen detta och lösa det innan det skapar mer problem i ditt liv.

Du har svårt att lita på andra.

Detta kommer att vara den mest uppenbara tecken på att du har olösta känslomässiga störningar. Oförmågan att lita på andra är en försvarsmekanism som vi alla naturligtvis har. Det är ett sätt att skydda oss från tidigare känslomässiga trauman.
Men att hitta roten till problemet kan oftast vara svårare att sätta fingret på, och kanske inte är vad du tror att det är. Det är ganska ofta vi begraver minnen av svårigheter djupt ner i vårt undermedvetna där det verkar vara allt annat än bortglömd . Bara för att manifestera negativt i andra aspekter av våra liv. Någon gång kommer detta bubbla upp till ytan och att begrava saker är aldrig lösningen.
När detta sker är det viktigt att göra det omedvetna medvetna när du känner dig redo att göra det. Det är bara genom att våra minnen framåt kan de på lämpligt sätt läkt möjliggör stängning och känslomässiga utveckling.

Jag tror att det är viktigt att vara medveten om dessa saker och våga erkänna för sig själv att vi behöver ändra saker i våra liv såsom hur vi tänker, känner och kanske reagerar i olika situationer i våra liv. Ju oftare vi kan rannsaka oss själva och vara ödmjuka med våra brister så kan vi omvandla dessa till styrkor.

Så är du bossen över dina känslor eller är dina känslor bossen över dig?

Gillar

Kommentarer

evelinarou
evelinarou,
Bra skrivet! Kram!
nouw.com/evelinarou
MatildaWaern
MatildaWaern,
Emma Engström,
SÅ bra skrivet, vilken himla pepp och bra tankeställare! <3
nouw.com/emmaengstrom
MatildaWaern
MatildaWaern,
Tack vännen 😊 <3
nouw.com/matildawaern