Att hitta fel på saker är något vi människor är bra på..

Något som vi alla är bra på män som kvinnor är att hitta fel. Fel på oss själva, fel på våra kollegor, fel på jobbet, fel på saker, fel på våra vänner, släktingar och den farligaste boven, fel på vår partner.

Jag vet att jag kan vara duktig på att hitta fel på saker och ting och kanske det är därför jag älskar när det är ordning och reda och saker är ''rätt'' eller görs på rätt sätt. Det kan vara allt från i vilken ordning jag städar saker här hemma eller hur det utförs till att jag inte kan gå och lägga mig om det inte är nerplockat i diskmaskinen. Vi alla har väl våra sätt att göra saker och ting på och något som kan vara svårt är när man är i en relation och bor tillsammans är att man är två helt olika individer som gör saker på olika sätt och kanske har olika levnadsätt på vad man tycker är livskvalitet & vardagsrutiner.

När man helt plötsligt är två som ska bo tillsammans och hitta sina rutiner så är det så enkelt att störa sig på saker ens partner gör som man själv aldrig kan tänka sig göra eller inte ens förstår varför dem gör det.Saker som jag kanske tycker är självklara att man gör kanske inte han tycker är självklart. Typ som när det ska städas så ska man först damma, dammsuga och sedan moppa. För så är det ju bara? Eller hur. Innan jag går och lägger mig så ska det vara snyggt medan han kanske tycker det kan fixas på morgonen. Det är små enkla rutiner som vi själva gör varje dag som man kanske inte tänker på förrän någon annans rutiner krockar med ens egna.

Helt plötsligt så ser vi fel i saker vi partner gör eller kanske inte gör. Vi ser små detaljer som egentligen är obetydliga men som faktiskt spelar stor roll i längden. Och när man väl upptäcker ett fel en gång, då är det ofta det återkommer. Det är så lätt att fastna i en ond spiral att man går runt och är irriterad och smågrinig för något den andra gör, eller inte gör att detta faktiskt tär på ens relation. Man vill inte vara den som ständigt ''tjatar'' om att ''snälla kan du inte ställa ner i diskmaskinen nu när den ändå är tom?'' Eller kan du inte plocka upp ur diskmaskinen om den är ren? Till varför kan du aldrig städa upp innan vi lägger oss så det är snyggt när vi går upp? Dem där strumporna som alltid lyckas ligga runt om i lägenheten är ju inte så svåra att lägga i tvättkorgen men aldrig så tycks dem komma dit ändå.. Tänk om man istället för fel såg detta som den andras partners rutiner & hur den personen är?

Män och kvinnor tänker inte likadant & tur är väl det? I en relation där man bor tillsammans så kommer man ständigt möta problem där den ena tycker olik den andra eller att den ena gör något eller inte gör något som den andra gör. Det kan tära på ens relation eller så kan det faktiskt stärka den. Om man har en bra kommunikation och låter dessa ''fel & brister'' som man båda tycker den andra har, pratar man om dessa så kan man helt vända på detta. Vet man att sin partner gillar att lägga sig och sova efter det är snyggt hemma i köket så kanske man kan se till att det är det? Glömmer den andra alltid sina strumport på golvet men är van att kasta av sig dem hemma ja då kanske den kan få göra det då? Det är inte så jobbigt för den andra att plocka bort den. Om man lär sig vad den andra uppskattar att man slutar göra eller börjar göra så blir dessa små romantiska gester istället för ett jobbigt fel som den andra ser varje dag och måste ''tjata om''.

Min poäng är att fel & brister som en annan människa har är inte alltid fel & brister, det går att göra någonting åt. Vi alla är olika, vi alla tycker olika och vi alla gör olika, det är ett faktum. Men med en bra kommunaktion och att man faktiskt vill vara med varandra och göra varandra lyckliga så får man hitta vägar & sätt för att den andra kan leva med sina rutiner osv.

Vi alla har olika levnadsstandard. Vissa kan leva i en jätte stökig lägenhet kanske men själva inte tycker det är stökigt eller jobbigt, medens andra kanske måste ha ordning och reda hela tiden runt omkring sig. Vi måste respektera och vara lyhörda emot våran partner. Kan vi ändra på små saker i vår vardag för den andra ska må lite bättre eller liknande så gör det. Och istället för att gå och vara små irriterad över små saker den andra gör eller inte gör, säg det till den. Oftast så är det kanske inte något man tänker på att man har gjort eller inte gjort och då är det bättre att man får höra det på en gång en flera veckor efter när en liten sak blåst upp till en stor sak.

Ta vara på varandra, lyssna på varandra och se till vad kan jag göra för min partner som gör att dens vardag blir lite enklare eller bättre? Oftast är det dem små sakerna som spelar stor roll. Gör den där lilla extra saken som sätter guldkant på vardagen åt er partner. Det handlar om att kompromissa, lyssna och sedan faktiskt visa att man hör vad den andra säger. Agera på era ord & ta vara på varandra. Det är något som jag har lärt mig. Jag är så glad att jag har Alex som är rätt lik mig i allt och så länge vi pratar med varandra om saker vi ev kanske stör oss på så är vi båda rätt tillmötesgående med att vi ska ha det på ett sätt som fungerar för oss både, det är ju trots allt vårt hem och vi båda vill ju att den andra ska vara lycklig ❤️

Gillar

Kommentarer

LifeIsBetterAlive
LifeIsBetterAlive,
Ja! Så är det ju. På de punkter där man är olika så får man se till att kompletera varandra helt enkelt. 😊
nouw.com/lifeisbetteralive
MatildaWaern
MatildaWaern,
Ja men precis, man är ju där för varandra, så man får hjälpas åt, komplettera varann 😊
nouw.com/matildawaern
emmysofie
emmysofie,
Helt fanskastiskt skrivet <3
nouw.com/emmysofie
MatildaWaern
MatildaWaern,
Tack så mycket vännen <3
nouw.com/matildawaern
Denisealice
Denisealice,
MatildaWaern
MatildaWaern,
tack vännen <3
nouw.com/matildawaern
Emma Engström,
Såså kloka ord av dig, himla bra skrivet! <3
nouw.com/emmaengstrom
MatildaWaern
MatildaWaern,
Tack så mycket hjärtat <3
nouw.com/matildawaern