Att satsa på sig själv & bli sitt bästa själv man kan bli.

Jag är så glad för nu börjar dagarna bli lite längre & ljusare varje dag och helt plötsligt får man en massa ny energi. Jag verkligen älskar när man känner att dagarna blir lite ljusare och ''snart'' kommer våren börjar kika in. De påminner mig om att saker börjar grönska, dagarna blir ljusare och längre. Helt plötsligt har man verkligen mer ork till saker och ''mer tid''. Tänk när det är så ljust så det är ljust när man går till och hem från jobbet.

Efter en lång och trist vinter som förde med sig mycket erfarenheter, positiva som negativa så längtar jag efter att få lite ljus i mitt liv, inte bara vädermässigt utan mer ljus för mig som person. Jag längtar efter att återuppta gamla fritidssysselsättningar, skapa nya goda rutiner och få mitt liv att börja blomstra lite extra. För en gång skull i mitt liv så har jag lovat mig själv att fokusara på vem jag är, vem jag vill bli och vad jag vill med mitt liv.
Bara på dessa sista 3-4 månader så har jag lärt mig så otroligt mycket om mig själv, bra som dåligt. Detta kommer bli ett spännande år i mitt liv, det känner jag på mig. Jag kommer nog uppfylla många av mina mål & drömmar som jag har, sätta nya mål & drömmar och sen fokusera på vad som får mig att må bra och känna mig bra av. Att börja detta året med världens finast hund och pojkvän är något jag längtar efter. Men arbetet med att nå sina drömmar och mål börjar med att man får börja med sig själv.

Det är viktigt detta, med att ha en god självkänsla & må bra. Känna sig stark & trygg i sig själv och veta vem man är. Det kanske låter enkelt, men det är det inte. Det händer saker i våra liv hela tiden som formar oss till den vi är dagen efter. Man vet aldrig vad livet bär med. Det är viktigt att känna KASAM i sitt liv, något som Aron Antonsovsky gett namn för begreppet av känslan av sammanhang i sitt liv. Har man höga värden av KASAM så innebär det att man som individ har en stark känsla av sammanhang och därmed en hög förmåga att hantera utmaningar(och utmaningar har jag fått mycket av det sista när det gäller min hälsa). Begreppet KASAM omfattar tre delkomponenter. En grundläggande upplevelse av att de saker som sker i och utanför individen är förutsägbara, begripliga och strukturerade (begriplighet) och att de resurser dessa skeenden kräver finns tillgängliga (hanterbarhet) samt att livets utmaningar är värda att investera sitt engagemang i (meningsfullhet).

Detta året vill jag har en hög känsla av KASAM, jag tror det är viktiga delkomponenter i sitt liv att ha, oavsett ålder osv.. Jag vill att detta året ska vara året som folk märker att jag faktiskt jobbar för mina mål & drömmar i mitt liv. Att jag utvecklas som person och att de ser alla de positiva sakerna i mitt liv som kommer utav att man faktiskt vågar jobba på sig själv, utmana sig själv och följer de drömmar & mål man har. Jag är så taggad på att göra förändringar, skapa god rutiner i mitt liv och göra allt jag kan för att bli den bästa jag, jag kan bli. Nu kör vi, är du med?

Gillar

Kommentarer

Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså JA! VIlken inspirationskälla du är!! Så himla grym <3
nouw.com/matildaberlin
MatildaWaern
MatildaWaern,
Alltså TACK <3 Dina ord värmer vännen <3 Man gör vad man kan, glad jag kan inspirera andra 😃 <3
nouw.com/matildawaern
Jonna
Jonna,
Grymt inlägg verkligen!!
nouw.se/jonnaelb
MatildaWaern
MatildaWaern,
IP: 82.99.3.229