Bloggen har gett mig en egen röst

Som ni alla säkert har märkt så har jag varit mer aktiv på min blogg det senaste & det är så kul att komma igång här igen. Blogga är något som jag alltid har gjort sedan jag var liten på flera olika bloggportaler sedan jag var kanske 12-13 år. I början bloggade jag mycket om hästlivet och mina hästar. Ja, jag är hästtjej och hade från 12 års ålder till 20 års åldern 2 stycken hästar som jag träna hoppning med. Bloggen blev mitt ställe att skriva om hästträningen osv. När jag kom upp i åldern mellan 18-20 år så stannade bloggen av. Då var jag inte lika förtjust att dela med mig av mitt liv och det var så mycket som hände under den perioden.

Efter min skilsmässa. (ja jag har varit gift en gång.) så blev bloggen ett ställe där jag kunde skriva av mig. Jag skrev om mina känslor, min skilsmässa och om kärlek och saknade utav kärlek. Det blev som min dagbok och det var ungefär då min blogg jag bloggar på nu fick fart. Jag hade några tusen unika besökare i veckan & vad som bara skulle bli en blogg där jag själv skulle läsa blev synlig för tusentals. Sedan dess har bloggandet varit sporadiskt över åren. Det har gått i perioder där jag bloggat mer och perioder som jag inte bloggat något. Men vad denna blogg har gjort för mig är att den har byggt upp mitt självförtroende, självkänsla och gjort att jag insett så många saker om mig själv. Den har verkligen hjälpt mig igenom allting jag har gått igenom och gjort mig till människan jag är idag. Jag har kommit i kontakt med så många fina människor som jag aldrig annars hade kommit i kontakt med.

Efter min skilsmässa så tog en tidning kontakt med mig & jag fick åka med som press (frilansande journalist) under hela melodifestivals turnén. Jag fick gå på pressträffar, rep på scen, förfester, efterfester. Det var verkligen något som jag behövde just då i mitt liv och som öppnade dörrarna för nya möjligheter. Det gav mig pushen att komma hemifrån, socialisera mig & leva. Vilket jag är så glad över!

Men det bästa av allt som bloggen har givit mig är min egna röst. Möjligheten att nå ut med sina tankar & känslor, sätta ord på dem och formulera sig på sätt som kanske berör och kan hjälpa någon annan. För bara någon vecka sedan hade jag närmare 7000 läsare på mitt inlägg om endometrios och hur min operation gick. Jag fick så många meddelanden från tjejer som varit i samma situation & som hjälpte mig igenom krisen jag gick igenom då. Bloggen hjälpte mig att nå ut till andra och för andra att kunna räcka ut en hjälpande hand till mig.

Expressen kontaktade mig för en intervju och uppmärksammade min endometrios och skrev en hel artikel om mig & endometriosen. Bloggen har gett mig möjligheter som jag inte trodde var möjliga. Den har gett mig en egen röst, en plattform för mina känslor och tankar. Och det är jag evigt tacksam över!

#nouwautumnchallenge #nouwautumnchallenge

Gillar

Kommentarer