Dina misstag definiera inte vem du är!

Häromdagen när jag scrollade på Facebook så såg jag ett av Ashton Kutchers inlägg som fånga min uppmärksamhet.
''It's not happy people who are thankful. It is thankful people who are happy.

Jag insåg hur mycket sanning det låg i dessa två korta, enkla meningar men samtidigt så betydelsefulla.
Kanske har jag gått runt dem senaste veckorna och tänkt i helt fel banor? Eller rättare sagt, jag har gått runt de senaste veckorna och tänkt i fel banor. Man brukar ju alltid få höra att ''allting händer av en mening.'' Men ibland har jag svårt att inse vad den meningen är. Vissa dagar sitter man och undrar hur kunde det gått så här jäkla fel? Varför såg jag inte detta innan? Hur naiv har jag kunnat vara? Jag borde veta så mycket bättre. Och ja, i efterhand när man har alla korten framför sig så är det självklart att det är enkelt att vara efterklok. Du har ju då helt plötsligt alla korten framför dig och det är inte förrän dess du ser hela bilden.. Det är okej att göra misstag, det är okej att misslyckas, för alla dom misstagen och misslyckandens har tagit dig och mig dit vi är idag. Dina misstag definierar inte vem du är som person, du är inte dina misstag! Det som definierar dig är vad du gör efter du ser alla korten framför dig och hur du väljer att gå vidare från dem.

Ibland önskar jag att man kunde gå igen livet med facit i handen! Hur skönt hade det inte varit att vetat vem ens soulmate är, vem man är menad att vara med. Vad man är menad att göra med sitt liv, vilket jobb man skulle vara grym på. Vilka saker man älskar och är duktig på att göra. Veta vilka vänner som alltid kommer stå bredvid dig oavsett vad. Eller veta hur du undviker att få ditt hjärta krossat, slippa göra tusentals misstag innan du inser en enkel sak. Tänk vad skönt det hade varit att bara veta vad som hända skall och slippa ramla, få skrapsår och ärr efter de misstag vi gjort eller kanske kommer göra? Visst hade det vart skönt?
Men är det inte det som är meningen med livet? Att bli kär i helt fel kille? Göra samma misstag kanske inte bara en gång utan tio gånger innan man inser att det är fel? Bråka med sin bästa vän över något otroligt dumt och korkat för att sedan inse att man faktiskt är bästa vänner i vått och torrt. Man måste ramla, man måste få skrapsår man måste få göra misstag och känna sig misslyckad ibland. För det är en del av livet. För hade vi inte dem jobbiga, svåra stunderna i våra liv, hur skulle vi kunna uppskatta dem lyckliga, vackra och ljusa stunderna i vårt liv?

Jag kommer inte låta mig bli definierad av de misstag och misslyckandes jag gjort i mitt liv och jag kommer inte heller välja bort de misstag och misslyckandes jag gjort för dom är en del av vem jag är. Från dom kommer jag ur starkare, från dom får jag mina erfarenheter och från dom tar jag lärdom. För gör jag det då kommer jag ständigt att utveckla mig som person, jag kommer se vilka kort som kan komma i förväg och kan undvika dom. Jag kommer ha lättare att välja mina framtida kort då jag vet vilka kort som kan komma och vet vilka jag ska välja bort. Jag kommer veta när jag är som lyckligast för jag kommer att veta hur det känns att vara olycklig. Jag kommer att veta hur framgång kan nås då jag vet hur misslyckanden kan vara. Jag vet vilka mina bästa vänner är för dom kommer ha vart med mig i min resa och stöttat mig när jag behövt det som mest.

Jag kommer bli definierad utav vad jag gör och det jag har och inte utav det som vart. Styrka är något som kommer inifrån och för att kunna vara stark så måste man kunna vara svag. Man måste kunna vara med om motsatserna mellan saker för att veta vad man har i sitt liv..
Jag vill inte leva mitt liv med facit på vad som ska ske i mitt liv utan facit på vad som har skett i mitt liv och sedan följa de drömmar och förhoppningar jag har på framtiden. Jag skapar min egen lycka, mitt eget liv utifrån vad jag har och jag är tacksam för allt jag varit med om i mitt liv, gott som ont. För det har gjort mig till den människan jag är idag och det kommer fortsätta göra mig till den människan jag kommer att bli, varje dag under resten av mitt liv. Jag kommer vara tacksam för allt jag har i mitt liv, för det kommer göra mig lycklig.
Kommer det göra dig lycklig?

#nouwautumnchallenge

Gillar

Kommentarer

happyM
happyM,
Det är så himla sant! ❤️
nouw.com/happym
MatildaWaern
MatildaWaern,
Juliastrid
Juliastrid,
Berörande ord, berörande sanning!
nouw.com/juliastrid
MatildaWaern
MatildaWaern,
Tack vännen ❤️
nouw.com/matildawaern