Du kan vara din egna värsta fiende eller din egna bästa vän.

Jag vet att mitt senaste blogg inlägg innan detta var rätt dystert och mörkt, men jag antar att det är det jag blir när jag är sjuk. Jag blir lite dyster och mörk. Jag har åkt på en riktig bihåleinflammation som täppt igen min näsa totalt och det enda jag andas har känts som snor. Så himla obehaglig och äckligt men mest av allt, tröttsamt. Jag har praktiskt taget suttit i sängen om nätterna och snorat, vart arg och frustrerad och min energi denna vecka som jag vart hemma sjuk och sjukskriven har inte vart den roligaste. Jag tycker synd om Alex som får stå ut med mig, förlåt älskling.

Det är tur att jag har någon som älskar mig även i nöd och inte bara i lust. 

Idag är det måndag och jag är fortsatt sjukskriven tills onsdag. Det blir bara att kurera sig och ta det lugnt, inte kunnat träna nu på 1 vecka och det gör också att jag mentalt inte mår så bra. När jag tränar så blir min mentala hälsa såå mycket bättre jämfört med när jag inte tränar. Visst tränar jag för jag vill ha en stark och snygg kropp som ska hålla i massa år, men jag tränar också för min mentala hälsas skull. Något som man kanske inte så ofta tänker på.

Jag är en tjej som ständigt kämpat med sjukdom och den bästa rehabliteringen emot ångesten & min inre oro har varit att jag tränat. 

Det är så tabu att prata om psykisk ohälsa, att man mentalt inte mår bra. Och lider man liksom jag utav kroniska sjukdomar så kommer mental ohälsa lite på köpet. Man blir så van vid att vara och visa ''sig stark'' emot andra. Kanske inte alltid förklara sig på jobbet när man presterar lite sämre för att man har så extremt ont så man egentligen hade velat ligga på golvet i fosterställning. Man går konstant och väger emellan att om jag gör detta nu, kommer jag orka detta sen?

Att lida av sjukdom, kronisk eller ej gör att ens mentala hälsa även lider. Liksom man behandlar en förkylning med att kurera sig under en varm film borde man kurera sin mentala hälsa med positiva tankar och få hjärnan ventilerad. Även den behöver en varm filt om sig. 

Jag är tjejen som när jag mår dåligt ler utåt och visar min starka sida. Att gråta är något jag gör när ingen ser, i duschen, ensam hemma, på en sten ensam under promenaden med hunden. Ibland så kommer känslorna ut som ren ilska, humörsvängningar som kan dyka upp från ingenstans kanske min pojkvän tycker men själv så har jag gått och tryck in alla mina negativa tanker och känslor i min mentala garderob som sedan blir så överfull att ingen yta finns över och allt exploderar och resulterar i vad han ser, humörsvängningar.

Jag vet inte riktigt vad jag vill med detta inlägg men jag vill bara säga att om du mår såhär så är du inte ensa., du är inte galen, knäpp eller ett psykfall. Och det är okej, det är okej att ibland säga; Jag mår inte bra. 

Jag mår inte bra. Jag har efter min operation och det senaste halvåret gått och tryck in saker i min mentala garderob som jag behöver ta tag i. Denna garderoben öppnar sig enklare när man är hemma och är sjuk och sakta men säkert så kommer alla dessa tankar och funderingar ut som man tänker på.

Ibland får man ta hjälp, ibland kanske man blir tvingad till att ta hjälp. Jag tror att vi alla nån gång måste ta hjälp.

Jag pratar med en kurator genom mitt endometrios team men jag tror att jag borde gjort det för länge sedan. Jag har pratat med psykolog under åren från en ung ålder, kanske som 12 åring första gången, lite av och till. Att ta hjälp av någon som är utbildad psykolog/kurator är något jag borde gjort oftare. Det är något jag kommer göra regelbundet nu framöver. Lika självklart som jag går till läkarn när jag har feber eller liknande borde jag gå till någon och samtala när allt känns lite väl mycket. Det ska jag också, på onsdag. Som jag längtar!

Kärlek till alla er därute och jag vill bara säga, ni är inte ensamt, ni har massor med människor som bryr sig om er och vill ert bästa. Ta hand om din psykiska hälsa lika väl som din fysiska. Vi kan vara vår egna värsta fiende eller vår egna bästa vän.
Och jag tror nog faktiskt att efter vart min egna värsta fiende ett tag, så skulle det vara trevligt att träffa min egna bästa vän.

Gillar

Kommentarer

Dontworrybelikeheidi
Dontworrybelikeheidi,
Hoppas du kryar på dig ❤❤❤
nouw.com/dontworrybelikeheidi
MatildaWaern
MatildaWaern,
tack vännen <3
nouw.com/matildawaern
celinelundqvists
celinelundqvists,
Känner igen det där med träning, det är det enda jag känner faktiskt hjälper för mig!
nouw.com/celinelundqvists