Ett besök hos gyn - oväntat besked

I våras skulle jag göra en kolposkopi pga att jag haft lite konstiga blödningar samt att jag hade ett kvarvarande HPV-virus men inga cellförändringar. Mitt i allt detta kom Corona och jag fick brev om att det blev inställt och tid skulle jag få i höst istället. Jag tänkte inte så mycket mer på det och i fredags förra veckan var jag på en kolposkopi där jag inte riktigt fick det besked jag väntade mig.

Först och främst så skulle jag egentligen inte tagit ett cellprov i höstas men jag tjatade till ett för jag ville veta att mitt HPV virus hade läkt ut. Men som ni förstår så hade det inte gjort det, utan hade fortfarande HPV virus kvar efter lite mer än 2 år men fortfarande inga cellförändringar enligt cellprovet.

Jag kom till gynekologen och vi kom fram till att vi enbart skulle pensla med jod och ättika och skulle hon se något i mikroskopet så får hon knipsa cell bitar, annars inte. Jag var ju helt säker på att det inte skulle behövas men oj vad fel jag hade. Hon sa att hon ville knipsa några prover vilket vi gjorde och när hon var färdig fråga jag vad hon trodde. Hon sa hon var rätt säker på att jag hade cellförändringar och inte bara lätta utan antagligen måttliga cellförändringar CIN 2. Vilket kan leda till cancer på lång sikt.

Jag var i chock! Detta var inte vad jag trodde skulle hända för mitt cellprov sa ju inga cellförändringar?! Kan det verkligen ha fel och att jag kan ha måttliga förändringar som man måste operera bort genom en Konisering? Jag var helt förstörd när jag gick därifrån och helt paff. Det var inte sant.

Vi pratade lite om varför det kanske kunde vara måttliga cellförändringar på sån kort tid och att jag kanske gått med detta i fler år än vad jag visste? Jag tar en spruta som är immunsänkande som heter Humira för min beechtreew (reumatiskt rygg sjukdom) som kan vara boven till varför allting utvecklat sig så fort! Den kan vara cancer framkallande samt påverkar kroppens förmåga att bekämpa virus och infektioner. Så det är mycket möjligt att den är boven i det hela.

Som de flesta med endometrios så kan en gynekologisk undersökning ge smärta och nytt smärtskov. Och efter att ha varit i ett i flera månader och jag äntligen var tillbaka på jobbet igen så triggade detta igång ett nytt smärtskov. Helt himla underbart.. hoppas det bestämmer sig för att försvinna snart. Så trött på att ha ont hela tiden och må dåligt. Och på allt detta måste jag vänta 4-6 veckor på ett provsvar om jag har måttliga eller svåra cellförändringar...

Det enda positiva i detta tråkiga är att hade jag inte bett om ett cellprov i höstas så hade inte nästa cellprov varit förrän 2021. Vilket betyder att har jag måttliga nu, tänk om de skulle vara värre om man upptäckte detta om 1-2 år? Så jag är så glad jag frågade efter det cellprovet och att vi ändå tar tag i det nu.

Är det fler som varit med om samma sak? Att ens cellprov säger inga cellförändringar men att koloskopin visar att man har till och med måttliga cellförändringar?
Vad är er erfarenhet och upplevelser utan dessa cellprover? Snälla skriv era erfarenheter i kommentarerna!

Gillar

Kommentarer

Malin
,
Jag också! Har haft förändringar till och från som jag tagit bort under två omgångat. Sista åren har proven visat ingenting, sedan måttliga Till svåra. De sistnämnda opererades bort under narkos och svaret blev att jag inte hade några förändringar (!!!???) Vad hade de opererat bort då? Efterföljande besök visade lätta förändringar och därefter ingenting. Sist körde de med jod och gjorde VUL varpå jag fick en kraftig allergisk reaktion av kondomen på staven och hela härligheten fick som brännskador. Jag håller på att bli galen och sönderskuren 😩 mitt virus har levt sedan 2009 och kroppen verkar oförmögen att göra sig av med det. Jag har också ätit Vimovo (misstänkt Bechterews)... Nu säger de att jag inte har någon ledsjukdom men likt förbannat har jag ont i lederna, ryggen, bröstryggen.. Blir bara skickad till psykolog efter att ha varit runt till naprapat, sjukgymnast, läkare mfl. Naprapaten blev sur för att han inte kunde fixa mig och sa att det sitter i huvudet och min "dåliga hållning".
vad ska man ta sig till? Hur fick du bechterews konstaterat?
Densaknadefamiljen
Densaknadefamiljen,
Jobbigt svar att få ❤️
nouw.com/densaknadefamiljen
ByAlma
ByAlma,
Styrkekramar till dig!!❤️
nouw.com/byalma