Ett nyår som inte riktigt blev som planerat

Nyår har aldrig varit något jag prioriterat att fira då min vovve Aron inte är så förtjust i smällar, höga ljud och därav har nyår blivit något jag firat med min vovve de senaste 4 åren och jag klagar absolut inte. Det har vart jätte mysigt och vi har tagit det lugnt vart hemma och myst och så. Jag tycker så synd om alla rädda djur, tama som vilda, människor, unga som äldre som faktiskt lider under nyårsafton. Egentligen hur kan det ens vara lagligt i ett land som har så stränga djurskyddslagar? Obegripligt. Vilket fall som helst, nyår blev inte riktigt som planerat.

I lördags fick jag akut åka in till gynakuten pga låga buksmärtor och ja, endometriosen som spökar. Underbart, kunde inte komma mer lägligt än 2 dagar innan nyårsafton. Våra planer att fira hemma hos oss på Kungsholmen med våra närmsta vänner och laga mysig 3 rätters middag, festa till det lite och ha trevligt blev inställt. Jag blev kvar 3 dagar på Gynavdelningen på SÖS och låg inne och fick smärtdropp, Ketanest och hade ont. Som tur var fick jag komma hem på eftermiddagen på nyårsafton och firade med min pojkvän och vovve med hans familj hemma hos hans föräldrar. Vi passade min väns Julias hund Zacke och hade en lugn och mysig nyår.

Men att ligga inne på SÖS var ingen hit. Personalen kände igen mig från sist och var så snälla och söta emot mig. Dock tycker jag att vi endometrios patienter förtjänar mer uppmärksamhet och uppföljning. Det enda jag fick med mig hem var någon oxynorm och uppmaningen att om det blir värre får jag åka in igen för att få smärtdropp. Inte kul att ligga på sjukhus varje gång man har ont, ligger ju hellre hemma med smärtlindring men förstår också att det inte är bra om man skulle ''råka'' bli beroende av smärtlindring?. Jag menar, man tar ju det bara när man har ont? Jaja. ska inte vara bitter. Nu mår jag bättre och jag är tacksam för alla på gynavdelningen 72 på SÖS och glad att fira in det nya året med min pojkvän och vovve, vi hade det trevligt. Får satsa på nyårsmiddag med vännerna nästa år. Eller typ 3 rätters middag 1 gång i månaden? Hade ju vart mysigt! Lite halv 8 hos mig varje månad?

Nu sitter jag hemma i soffan, slappar och är glad att jag kunnat jobba de senaste 2 dagarna med en hanterbar smärta. Glad att jag har en pojkvän som är en klippa för mig, vet inte vad jag skulle tagit mig till utan honom. Wow, vilken kille.
Nu ska jag snart gå och lägga mig, godnatt vänner ❤️

Gillar

Kommentarer

saralundgrenfang
saralundgrenfang,
Så tråkigt att du behövde åka in. :/ Ja, endometriospatienter måste få adekvat smärtlindring! Ta kontakt med en läkare på gynmottagningen/kvinnokliniken. Att operera och behandla med hormoner hjälper ju inte alltid om man har mycket ont tyvärr. Är det en bra läkare du träffar så hjälper de dig att hitta smärtlindring som funkar för dig och har dessutom regelbunden uppföljning för att se så att det funkar, säkerställa att man inte blir beroende osv.

Jag är så tacksam att jag har fått hyfsat välfungerande smärtlindring, men tyvärr funkar ju inte själva behandlingsdelen (med hormoner osv) för mig än
nouw.com/saralundgrenfang
MatildaWaern
MatildaWaern,
Ja verkligen<3 Skönt att du ändå verkar ha det helt okej, det kan vara svårt att få till det med hormoner och liknande. kroppen är en komplicerad sak. <3
nouw.com/matildawaern
Densaknadefamiljen
MatildaWaern
MatildaWaern,