Från att ha 1 hund till 2 hundar

Att gå från att ha en hund till två hundar är en liten omställning. Speciellt när den ena hunden är snart 6 år, har sina rutiner och är ''färdig uppfostrad'' & är självständig, van vid vårt liv och den andra hunden är en liten valp som kräver mycket kärlek och trygghet gör att saker man alltid brukar göra får man tänka om på. Men jag måste ändå säga att livet med två hundar är så mycket mysigare än livet med bara en hund.

Nu behöver vi inte slåss om vem som ska gosa med hunden på kvällen, nu har vi varsin hund i varsitt knä att ge kärlek & det är helt underbart! Att Aron får en kompis som kan leka, busa och förstå han på ett sätt vi inte kan är också så roligt att se. De har verkligen glädje av varandra redan så tänk sen när Musse är ''vuxen'' och de båda leker på lika vilkor och är med oss i vardagen som Aron är nu. Det kommer bli mysigt. Men jag vill inte att valptiden ska gå över för snabbt för det är väldigt mysigt att ha en valp.

För och nackdelar med två hundar genemot en hund

Två hundar = mer ansvar. Man behöver ju inte ge mat dubbelt så många gånger per dag (om det inte är en valp) gå ut dubbelt så många gånger eller liknande. De båda äter, går ut samtidigt och till slut får samma rutiner. Men det är väl lite mer jobb att hålla koll på två hundar när man är ute och går än en. Ska vi åka tunnelbanan så är det två hundar vi behöver ha uppsyn över osv. Att gå på koppelpromenad med två hundar kan kräva mycket tålamod i början, speciellt om man har två hundar som vill åt två olika håll..

Dubbelt med kostnader. Det kostar ju att ha hund, och två hundar innebär ju dubbel kostnader för mat, veterinärvård, försäkring, utrustning, bajspåsar osv. Ska man få hundpassning eller kanske hunddagis till två hundar så blir det rätt dyrt. Har man som oss en hund som kräver mycket pälsvård så är det dubbla tiden man får lägga på det varje vecka. Lämnar man till hundfrisör så blir det dubbla kostnaden där också.

Hundarna måste passa ihop. En förutsättning för att ha två hundar är ju faktiskt att hundarna ska trivas ihop. Har man en hund som inte vill busa och kanske är mer lugn och den andra är väldigt aktiv och hetsig så kan det köra ihop sig. Så det gäller att känna sin första hund och kanske skaffa hund nummer 2 när man vet vad för typ av hund ens första hund passar ihop med.

Fördelar med att ha två hundar? De har alltid varandra, någon att leka med, utvecklas tillsammans med och en trygghet i varandra. De får lära sig hundspråk och kommunikation dagligen vilket de inte gjort annars. Jag själv utvecklas i min roll som hundtränare när jag har två olika individer att träna och utveckla. Husse och Matte har varsin hund att gosa med varje kväll som sagt. Jag märker även redan nu att de kompletterar varandra så bra. Aron är beskyddande om Musse och Musse gör Aron glad och mer ungdomlig när de leker. De pussas och busar verkligen med svansen gungandes båda två. De har även stenkoll på varandra och var den andra är.

Det blir verkligen mer ståhej här hemma, mer kärlek och lek än vad det var med en hund. (inte för att det var lite innan) men de leker både med oss och varandra speciellt som inte en hund har kunnat göra. Sen att de alltid har varandra ser jag som ett stort plus. Att de inte är ensamma hemma utan har varandras trygghet i någon timme om vi ska iväg eller dylikt.

Är det verkligen skillnad att ha en eller två hundar?

Förutom kostnader så är det inte mer jobbigt att ha en hund än två. Man gör ju allt redan med en hund så att en till hänger med i gänget är inte så jobbigt. Att ha två hundar kan avlasta lite på en dag då man kanske inte har lika mycket tid, då de leker och aktiverar sig själva mer.

Vi är så glada över att vi tog beslutet att skaffa Musse och kan inte vänta tills vi ser hur vår framtid och vardag kommer se ut sen när han är stor. Detta var nog det bästa som hänt med 2020 hittills, att vi hade möjlighet att skaffa en till hund, världens finaste lilla Musse.

hett tips till alla er med hundar, katter, kaniner osv!

När vi skaffade försäkring till Musse så fick vi höra om en tjänst som heter FirstVet. Det är en app där man kan ringa och rådfråga veterinär om olika saker. Något som för oss ingår i vår försäkring vi har till Musse och Aron. Just nu har vi Agria till Aron och Folksam till Musse. minst 3 samtal får man gratis varje år och vissa försäkringsbolag ger fler gratis samtal.

PÅ detta sätt fick vi enkelt ett recept på fästingmedel till hunden utan att behöva åka till veterinären. Det enda vi gjorde var att vi ringde ett videosamtal där veterinären fick se hunden och vi sa att vi önskade fästingtabletter och vips så hade vi recept på det som vi kunde hämta ut på apoteket samtidigt som vi handlade mat.

FIRST VET- APP FÖR VETERINÄR SAMTAL HÄR HAR NI LÄNKEN TILL HEMSIDAN ELLER APPEN.

HELT GRATIS att ladda ner och perfekt att ha nedladdad i sin telefon till om olyckan är framme och man snabbt behöver rådgivning av en veterinär. Det är gratis att ladda ner appen och registrera sig och gör man det nu så är det enkelt att fort kunna ringa om olyckan är framme eller om man kanske behöver recept på fästingmedel. Rekommenderar starkt denna app!

Gillar

Kommentarer

MARREEKHOLM
MARREEKHOLM,
MrsBuchet
MrsBuchet,
Så söta 😍
nouw.com/mrsbuchet
ByAlma
ByAlma,
Så söta!!🥰
nouw.com/byalma
Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Nej men gud vad söta alltså!! FirstVet verkar ju himla bra att ha om man har djur, hade nog haft det om jag hade det! så smart 🥰❤️
nouw.com/emmaengstrom
Emelie ,
😀👍🐶🐶. Känner igen mig. Vi har också 2 nu. Dina hundar påminner om mina. Men min äldsta är 7 år och valpen snart 7 månader. Ja, det är riktigt hundliv 😀. Men som skänker så mycket glädje. Vi människor har mycket att lära oss av hundar 😊
www.xlntboost.com