Friskt vågat hälften vunnet, right?

Man brukar säga ''friskt vågat, hälften vunnet'' & det är verkligen något som jag känner att jag vågar göra här i livet. Man måste våga sig på saker, våga misslyckas, för gör man aldrig det så kommer man aldrig heller vinna något.

Vissa saker tror jag man måste lära sig ''den hårda vägen'' & vissa saker klarar man av galant. Dem saker som jag kanske klarar av galant får någon annan lära sig den hårda vägen och vice versa. Ibland kanske man kan slippa lära sig vissa saker, då man kan lära sig från andra människors misstag. Vi alla har våra styrkor respektive svagheter och jag tror det är viktigt att våga vara ödmjuk och erkänna för sig själv vilka styrkor och svagheter det är man har. Det är viktigt att våga rannsaka sig själv emellanåt för att stämma av läget. Mina styrkor jag hade förra veckan, förra året eller för 10 år sedan kanske numera är mina svagheter? Eller något ännu bättre, min svaghet jag hade för ett tag sedan kanske nu blivit min styrka?

Väldigt ofta så är det enklare att hitta sina egna svagheter än styrkor och det är ok, så länge man inte låter sina svagheter tar för stor plats eller växa och bli större. Vi är människor och vi utvecklas ständigt, varje dag, varje vecka och från år till år så blir vi nya människor. Vi behöver utvecklas och förändras & för mig så är det så viktigt att inte stå stilla på samma plats för länge.

Jag vill känna att jag hela tiden utvecklas, utmanar mig själv och vågar göra saker och intr vara rädd för att misslyckas. För vågar jag inte saker pga rädslan att misslyckas så har jag gjort precis det, misslyckats innan jag ens vågade försöka.

Vad är det du inte har vågat göra? Vad har du varit rädd för att misslyckats med? Våga! Jaga dina drömmar vad de än må vara och misslyckas du på första försöker, ja då har du lyckats bara med att våga försöka till en början. Frisk vågat, hälften vunnet, right?

Gillar

Kommentarer

sadine
sadine,
Du är allt bra klok:)
nouw.com/sadine
MatildaWaern
MatildaWaern,
Ibland får man till det 😊
nouw.com/matildawaern