Hunden är människans bästa vän, borde inte vi vara deras?

Det finns så mycket hundar som behöver nytt hem, både i Sverige och utomlands. Det krossar mitt hjärta av att se dessa små söta oskyldiga hundar haft otur i vilken matte eller husse dem har fått.

Alla djur är så beroende av deras ägare och hundar ska ju vara människans bästa vän, borde inte vi vara deras? 
Jag förstår inte dem som skaffar hund och sedan inte inser vilket jobb det är att ha hund, hade de tänkt likadant om de hade skaffat barn? Att ta beslutet att skaffa hund är inget som ska tas enkelt. 
En hund lever vanligtvis mellan 10-15 år och förhoppningsvis hos samma goda hem. 

Men alla hundar kommer inte till rätt familj, vissa hundar blir vanvårdade, misskötta och lever i misär. 
Pga av att vi, människan inte tar ansvar för valet man gjort när man skaffar hund. 
Jag hyllar dom som skaffar hund och sedan inser att dem har tid eller möjlighet att ge hunden det goda hem de förtjänar att faktiskt omplacera sin hund och hittar ett bättre hem till hunden, för det är så mycket bättre än att hunden ska bli lidande på andra sätt. Bli lämnad ensam en hel dag, inte få lov att göra sina behov när det behövs, inte få den motion, kärlek, mat den behöver. 
Det finns idag så många hundar som letar ett nytt och bra hem, vissa kommer från bra hem som kanske inte har tiden och ser till hundens bästa och väljer att omplacera. Vissa hundar kommer från dåliga omständigheter där länsstyrelsen eller myndighet behövt gå in för att omhänderta hundarna för deras egna bästa. 
Det finns så många bra ideella föreningar som jobbar för att rädda dessa hundar och ge dom den chansen i livet som de behöver. 

Går du i tankarna på att skaffa hund? Istället för att köpa en valp, snälla gå in på någon av dessa hemsidor för att se om din framtida hund finnes bland alla de hundar som söker ett nytt och gott hem. 
Man kan inte rädda alla hundar i världen, men för just den hunden du adopterar, så har du räddat dens värld.
Har man inte möjlighet att adoptera så finns det flera sätt man kan hjälpa, genom att skänka pengar eller bli medlem i föreningar för att stötta och hjälpa hundar att få den vård, mat och kärlek den behöver tills dess den hittat sitt egna hem. 

Hemsidor som räddar hundar: 

http://www.amigosmios.se - räddar hundar från misär i Spanien. 
http://hundstallet.se - omplacerar hundar inom Sverige. 
http://www.hundarutanhem.se  - Omplacerar hundar i sverige samt hjälper hundar från Irland. 

Dessa är bara några av ställena som finns som jobbar för att hjälpa hundar. 
Även polisen får ibland hundar de säljer och behöver hitta nya hem till då de blivit omhändertagna av myndigheterna. Så kika in på polisens hemsida för det länet du bor i. 

I västra götalande så behöver nu 21 småhundar få ett nytt hem, läs mer på: https://polisen.se/Vastra_Gotaland/Aktuellt/Nyheter/Vastra-Gotaland/okt-dec/Polisen-saljer-omhandertagna-vanvardade-hundar/ 

I Värmland så söker flera hundar, katter och hästar nytt hem, läs mer på: https://polisen.se/Varmland/Aktuellt/Nyheter/Varmland/okt-dec/Forsaljning-hundar-och-hastar/

Hunden är människans bästa vän, så vi borde utan tvekan vara deras! Gillar

Kommentarer