Hur får du fler följare och likes på din instagram? Instagrams nya algoritm!

Är du liksom jag en riktig instagram nörd som scrollar på instagram dagligen? Jag kan fastna framför instagram så himla lätt. Jag älskar att kolla res-bilder på fantastiska resmål, bilder på hundar, bebisar och mode! Instagram är verkligen en helt fantastisk plattform som jag är rätt dålig på egentligen. Jag kan scrolla i evigheter men det är aldrig så att jag gillar eller kommenterar så mycket. Det kanske är därför min instagram algoritm är så dålig?

Jag förundras dem som verkligen har lyckats med sina instagram, som exempelvis @mathildahogbergs, @keela @isabellajedler @hannasch @lovisawallin @rebfre @thingsyouremember deras Instagram är to die for! ÄLSKAR verkligen deras instagram, speciellt @mathildahogbergs, WOW alltså!

SÅ HUR FÖRBÄTTRAR JAG MINA CHANSER PÅ INSTAGRAMS ALGORITMER? 

Här kommer 5 stycken strategier för att förbättra din instagram algoritm!

1. FÖRBÄTTRA DIN FOTO-KVALITÉ! 

Detta låter kanske ganska självklart, eller hur? Men faktiskt, när du tänker efter så kanske du inte lägger ner jätte mycket tid på foto-kvalitén? Redigerar du i bra program? Använder du samma filter så att det blir en röd tråd i dina foton? Tips på appar där är VSCO och lightroom. Du behöver inte köpa dyra filter utan du kan faktiskt skapa dem själv med hjälp av inställningar. Mer om detta kommer i ett inlägg i veckan.

Ett annat tips här är att använda program/appar som hjälper dig att se hur ditt instagram feed kommer se ut, exempel på detta är appar som; Preview, Later, Buffer och Planoly.
Så helt enkelt, instagram algotimen handlar om att göra ''great content'', bilder som får den som scrollar att stanna upp och tänka ''wow, där hade jag velat vara'', eller ''wow sånna här fina bilder vill jag också ta''.

2. PUBLICERA MERA VIDEO INLÄGG.

Det finns inget bättre sätt att få någon att fasta på ditt inlägg med en video vars coverbild är helt fantastisk och innehållet i videon matchar den där coverbilden. Instagram säger att de inte prioriterar videor över bilder. Vilket betyder att video och bild inlägg är lika synliga. Och en video kan ju vara 15-60 sekunder och därav kan du verkligen få personer att stanna upp och se ditt inlägg och kanske klicka sig vidare in på din profil. Sen behöver det inte vara världens längsta video utan en timelapse eller boomerang kan pigga upp ditt flöde.

3. PUBLICERA REGELBUNDET. 

Vi alla kanske använder instagram stories mer flitigt än vad vi publicerar inlägg i vårt feed? Det är enklare kanske, tar mindre tid?

Men faktum är att instagram storie förbättrar inte din instagram algoritm och ''räknas inte med''. Därav så är det viktigt att publicera inlägg regelbundet. Tipset här är att använda någon av apparna som man kan planera sitt instagram feed i, för där kan du även tidsinställa inlägg att publiceras dagligen. Dvs, du kan sitta på söndag kväll och planera inlägg för hela kommande vecka! Och se hur resultatet kommer se ut i ditt feed, smart va?

4. FÅ DINA CAPTIONS ATT BLI BÄST! 

Instagrams algoritm förbättras om du får engagemang på dina inlägg. likes, comments osv. Tagga personerna i bilden, tagga platsen. Skriv något grymt som captions och kanske lägg till en fråga. Bjud in till en diskussion och involvera dina följare i ditt inlägg. Hashtags kan du använda men statistiken säger att antal hashtags per inlägg för att få så mycket engagemang som möjligt är 7 hashtags, så välj ut dem klokt.

5. Mina bästa appar jag använder 

Fick ett tips av en följare att skriva vilka appar jag använder i samband med min instegar.

Redigering av bilder: Då använder jag mig främst av VSCO (gratis). Har gjort det sedan flera år tillbaka och kommer nog fortsätta göra det. Det är gratis om man vill ha ''standard'' filter (men man kan enkelt göra egna filter genom VSCO, vilket jag gör)

Göra snygga instagram post med text eller storys: Då använder jag mig av en gratis app som heter CANVA. Där kan man lägga till text till sina bilder, göra extremt snygga instagram storys etc. En app som är gratis och som man kan göra lite av varje med.

För att skapa ett snyggt flöde i min instagram: Då använder jag 2 olika appar faktiskt då jag inte ännu bestämt vilken jag gillar bäst. Båda är gratis och heter Plan och Preview. Där kan man se sitt flöde, lägga upp nya bilder och testa sig fram för att se vilka bilder som passar bäst i vilken ordning.

Dessa är de appar som jag använder dagligen på instagram. Kanske hade ni velat att jag lärde er mer om dessa program? Skriv i kommentaren nedan vad ni önskar veta mer om.


6. ÖVRIGA TIPS.

- Publicera dina inlägg när dina följare är mest aktiva. När är det? Använd appar som planerar ditt feed så kan man få statistik.

- Tänk över dina hashtags. Använd relevanta och kanske använda vissa av dem regelbundet och vissa byter du ut.
- Ha tävlingar eller giveaways om du har samarbeten med företag. Detta gör ju att folk engagerar sig.
- Känns det som du inte når fram? Kanske postar du för sällan, posta lite mer ofta, tänk om och gör rätt.

VAD ÄR DINA BÄSTA TIPS PÅ INSTAGRAM? 

Hjälper dessa tipsen er? Jag själv har börjat mer aktivt tänka ut mitt innehåll, planerar mitt flöde och mina hashtags och scrollar inte bara längre på instagram utan stannar upp, likar och kommenterar och jag ser redan en stor skillnad efter bara 2 dagar.

Mina konton på instagram är: Matildamaja som är min personliga. Jag har även skapat ett nytt konto som jag har med min pojkvän som vi startade häromdagen som ska posta alla våra resor; Travelwithbabe .

Min hund har även en instagram faktiskt, Aronhavapoo .

VAD HETER DU PÅ INSTAGRAM? JAG SÖKER NYA HÄRLIGA TJEJER ATT FÖLJA! 

Gillar

Kommentarer

mathildahogbergs
mathildahogbergs,
Tack, finaste du! ❤️❤️
nouw.com/mathildahogbergs
MatildaWaern
MatildaWaern,
Varsegod vännen ❤️
nouw.com/matildawaern
Jagochminahjärtan
Jagochminahjärtan,
Ska tänka på detta med denna men har inte blivit så aktiv än på instagram men har inte orkat tidställa inlägg på instagram heller
nouw.com/jagochminahjärtan
MatildaWaern
MatildaWaern,
Jag förstår det. 😊 Jag tidinställer aldrig inlägg, men brukar försöka lägga upp dem samma tid varje dag ungefär. 😊
nouw.com/matildawaern
evelinarou
evelinarou,
Tack för dina tips! Riktigt bra 😊
nouw.com/evelinarou
MatildaWaern
MatildaWaern,
Tack så mycket, är det något du önskar veta mer om säg till 😃
nouw.com/matildawaern
JackieHill
JackieHill,
Kan vara bra att skriva ut vilka appar du rekommenderar till att utveckla sin Instagram. Finns ju en djungel av appar och de flesta suger. Dessutom är det inte jättelockande för många att betala för appar som man inte har någon aning om fall om de är bra. Det hjälper som sagt många ink mig själv om du skriver ut vilka appar/hjälpmedel som du tänker på 😊
nouw.com/jackiehill
MatildaWaern
MatildaWaern,
Tack för din kommentar. Läs inlägget nu igen så har jag lagt till en punkt där jag skriver vilka appar jag använder dagligen och till vad. Lite övergripande om de appar/hjälpmedel som jag använder. Kanske ska jag skriva lite mer utförligt om dem någon annan dag. 😊 Men verkligen, tack för din kommentar och läs inlägget igen så har jag ändrat efter hur du önska det 😊 Tack <3
nouw.com/matildawaern
JackieHill
JackieHill,
Ber om ursäkt att jag missade det stycket! Vilken app använder du till att se när dina följare är som mest aktiv? Har inte hört om det innan nämligen 😊
nouw.com/jackiehill
MirandaBrander
MirandaBrander,
Så bra inlägg!! Många bra tips!! 😍
nouw.com/mirandabrander
ByAlma
ByAlma,
Tack för tipset bästa du❤️
nouw.com/byalma
mollysvedin
mollysvedin,
Åh vilka bra tips! Det uppskattas verkligen ❤️ Min Instagram heter mollysvedin, ska kika in din nu😍
nouw.com/mollysvedin
oliviakulpakko
oliviakulpakko,
Ååh Canva är så bra, det använder jag också 😍😍👏🏼
nouw.com/oliviakulpakko
isabellajedler
isabellajedler,
Gullliiis❤️❤️❤️ Tack
nouw.com/isabellajedler