Hur får du fler följare och likes på din instagram? Instagrams nya algoritm!

Är du liksom jag en riktig instagram nörd som scrollar på instagram dagligen? Jag kan fastna framför instagram så himla lätt. Jag älskar att kolla res-bilder på fantastiska resmål, bilder på hundar, bebisar och mode! Instagram är verkligen en helt fantastisk plattform som jag är rätt dålig på egentligen. Jag kan scrolla i evigheter men det är aldrig så att jag gillar eller kommenterar så mycket. Det kanske är därför min instagram algoritm är så dålig?

Så hur förbättrar jag mina chanser på instagrams algoritmer? 

Här kommer 5 stycken strategier för att förbättra din instagram algoritm!

1. Förbättra din foto-kvalité! 

Detta låter kanske ganska självklart, eller hur? Men faktiskt, när du tänker efter så kanske du inte lägger ner jätte mycket tid på foto-kvalitén? Redigerar du i bra program? Använder du samma filter så att det blir en röd tråd i dina foton? Tips på appar där är VSCO och lightroom. Du behöver inte köpa dyra filter utan du kan faktiskt skapa dem själv med hjälp av inställningar. Mer om detta kommer i ett inlägg i veckan.
Ett annat tips här är att använda program/appar som hjälper dig att se hur ditt instagram feed kommer se ut, exempel på detta är appar som; Preview, Later, Buffer och Planoly.
Så helt enkelt, instagram algotimen handlar om att göra ''great content'', bilder som får den som scrollar att stanna upp och tänka ''wow, där hade jag velat vara'', eller ''wow sånna här fina bilder vill jag också ta''.

2. Publicera mera video inlägg.

Det finns inget bättre sätt att få någon att fasta på ditt inlägg med en video vars coverbild är helt fantastisk och innehållet i videon matchar den där coverbilden. Instagram säger att de inte prioriterar videor över bilder. Vilket betyder att video och bild inlägg är lika synliga. Och en video kan ju vara 15-60 sekunder och därav kan du verkligen få personer att stanna upp och se ditt inlägg och kanske klicka sig vidare in på din profil. Sen behöver det inte vara världens längsta video utan en timelapse eller boomerang kan pigga upp ditt flöde.

3. Publicera regelbundet. 

Vi alla kanske använder instagram stories mer flitigt än vad vi publicerar inlägg i vårt feed? Det är enklare kanske, tar mindre tid?
Men faktum är att instagram storie förbättrar inte din instagram algoritm och ''räknas inte med''. Därav så är det viktigt att publicera inlägg regelbundet. Tipset här är att använda någon av apparna som man kan planera sitt instagram feed i, för där kan du även tidsinställa inlägg att publiceras dagligen. Dvs, du kan sitta på söndag kväll och planera inlägg för hela kommande vecka! Och se hur resultatet kommer se ut i ditt feed, smart va?

4. Få dina captions att bli bäst! 

Instagrams algoritm förbättras om du får engagemang på dina inlägg. likes, comments osv. Tagga personerna i bilden, tagga platsen. Skriv något grymt som captions och kanske lägg till en fråga. Bjud in till en diskussion och involvera dina följare i ditt inlägg. Hashtags kan du använda men statistiken säger att antal hashtags per inlägg för att få så mycket engagemang som möjligt är 7 hashtags, så välj ut dem klokt.

5. ÖVRIGA TIPS.

- Publicera dina inlägg när dina följare är mest aktiva. När är det? Använd appar som planerar ditt feed så kan man få statistik.
- Tänk över dina hashtags. Använd relevanta och kanske använda vissa av dem regelbundet och vissa byter du ut.
- Ha tävlingar eller giveaways om du har samarbeten med företag. Detta gör ju att folk engagerar sig.
- Känns det som du inte når fram? Kanske postar du för sällan, posta lite mer ofta, tänk om och gör rätt.

Vad är dina bästa tips på instagram? 

Hjälper dessa tipsen er? Jag själv har börjat mer aktivt tänka ut mitt innehåll, planerar mitt flöde och mina hashtags och scrollar inte bara längre på instagram utan stannar upp, likar och kommenterar och jag ser redan en stor skillnad efter bara 2 dagar.

Mina konton på instagram är: Matildamaja som är min personliga. Jag har även skapat ett nytt konto som jag har med min pojkvän som vi startade häromdagen som ska posta alla våra resor; Travelwithbabe .
Min hund har även en instagram faktiskt, Aronhavapoo .

Vad heter du på instagram? Jag söker nya härliga tjejer att följa! 

Gillar

Kommentarer

olivialevin
olivialevin,
Sååå bra inlägg!! Du får gärna följa mig "Olivialevin 😊 kram
nouw.com/olivialevin
Jenna
,
Jag heter jennarask på Instagram ❤️
adelinaadelina
adelinaadelina,
Så himla bra inlägg! Jag heter ”adelinaadelina” på instagram och delar just nu med mig av resebilder här från Kap Verde! 🐚🌴💦💗
nouw.com/adelinaadelina