Hur vi Hämta valpen & första dagen hemma

Innehåller affiliate-länkar

Måndag och en ny vecka och förhoppningsvis blir denna vecka en bra vecka.
Nu har vi haft Musse hos oss i 1 veckas tid och jag kommer knappt ihåg hur det var innan Musse kom. Det känns som vår familj är fullständig nu & att Musse hör hemma här med oss. Vilken otroligt fin valp vi har fått.

Många har frågat hur det har gått för oss att gå från att ha 1 hund till 2 hundar samt hur hundarna kommer överens. Så jag tänkte berätta lite mer om hur vi gjorde första dagen när Musse kom hem till oss och hur vi hämtade honom.

Hur vi hämtade hem valpen

Vi hämtade Musse under en helg och hade med oss Aron i bilen när vi skulle hämta Musse. Jag är så van att Aron alltid får åka med oss överallt och självklart ska han få följa med när vi hämtar hem vår nya familjemedlem.

När vi kom till uppfödaren så var det bara två valpar kvar som skulle hämtas, Musse och Dragon. Så vi möttes utomhus med Aron och valparna så de fick nosa på varandra och göra sig bekanta. Inget märkvärdigt hände direkt och under tiden vi skrev papper och pratade så gick de runt och bekantade sig.

I bilen så åkte båda hundarna och en av oss i baksätet med bilsele och bilbälte. Detta för att Musse skulle kunna ligga i vårt knä & få knyta lite band till oss och att Aron & Musse kan bekanta sig lite men på avstånd så de får lära känna varandra och se varandra i bilen innan vi kommer hem.
I början
var Musse mest hos en av oss i knät men rätt så snabbt ville han ligga bredvid i mitten mellan en av oss och Aron. Han sov mestadels i bilen och verkade rätt lugn med att åka bil.

När vi stannade för att rasta så fick han vara lös och Aron kopplad. Då var Musse lite mer intresserad av Aron än vad Aron var av Musse.
Under vår 6 timmars bilfärd stannade vi kanske 3-4 gånger för kiss paus samt för att vi människor skulle äta. Middag blev i bilen medan hundarna sov.

Valpen utforska hemmet första gången

När vi väl kom hem så hade vi valpsäkrat allting innan. Kan skriva ett inlägg om hur vi valpsäkrade smart och smidigt med billiga saker för att spärra av under säng osv. Jag måste säga att våra lösningar jag kom på denna gången borde jag kommit på till Aron, billigt och smart! Men mer om det i ett annat inlägg.

Vi rastade hundarna innan vi gick in och sedan fick Musse utforska i lugn och ro. Vi visade honom var mat/vatten fanns samt vilken hundbädd som var hans. Juste, i bilen hade vi även med Musses hundbädd så han kunde få ligga och sova i den i bilen om han ville. Hade även köpt skydd till baksätet i bilen för att skydda från hår, smuts och ev kräk/kiss.

Musse utforska lite i lägenheten men mestadels sprang han efter våra fötter. I början ville han vara med överallt och vara nära oss hela tiden.

Hur valpen sover första natten

När kvällen/natten väl kom så hade vi köpt en madrass från ikea som vi hade nedanför sängen i sovrummet där en av oss sover bredvid Musse. Vid huvudändan av madrassen ligger Musses hundbädd samt en handduk vid dörren om han skulle behöva kissa och vi ej vaknar under natten.

När vi väl skulle lägga oss och sova så blir Musse väldigt pigg och måste utforska sovrummet igen ordentligt och busa och bita i allt. Så när han väl började bli lugn så fick vi springa ut och kissa med han igen och sen när vi kom in somnade han.

Alex och Musse sov på golvet, Jag och Aron sov i sängen. Musse var duktig och sov igenom hela natten från kl 23.30-ca 07.00 när han ville ut och kissa. Han hade sovit hela natten och inte gjort ifrån sig inne. Vi var extremt stolta över lilla Musse. Efter vi gått ut på morgonen ville han lägga sig och sova igen så vi somnade om och vaknade sen vid kl 9-10 för att äta frukost.

HUr gick första dagen för hundarna?

Första dagen gick över all förväntan och hundarna varken älskade eller hatade varandra. De lärde känna varandra på avstånd och respekterade varandras personliga bubbla.

Såklart blev det lite konkurrens om matte och husses kärlek så de första dagarna märkte vi att Aron var lite sänkt trots att vi var noga att busa och ge minst lika mycket kärlek till honom.
Något att tänka på när man skaffar hund nr 2 är att hund nr 1 behöver minst om inte mer kärlek än hund nr 2 när den kommer. Det är mycket lätt att bli avundsjuk när någon liten ny och söt kommer in i flocken.

Bästa tipset första dagen

Men det bästa tipset jag kan ge första dagen är att inte ha för stora förväntningar. Hunden kommer säkert råka kissa inne när du inte ser. Den kommer säkert hitta en sladd du glömt valpsäkra att leka med och hitta utrymmen du inte trodde den kunde kravla sig in på och det är ok. Så länge man har uppsyn över sin hund och lär sig med tiden. Ingen är perfekt.

Förbered så mycket du kan innan valpen kommer och ha redan allt du behöver hemma så när du väl kommer hem med valpen så är det enda du behöver fokusera på att ge valpen trygghet och kärlek. För det är allt valpen behöver. Den behöver inte 1000 olika leksaker, de snyggaste matskålarna eller dyraste hundbädden. Tro mig, tills valpen är 1 år har du redan bytt ut saker pga dem blivit söndertuggade, söndertvättade eller dylikt under valptiden.

Det viktigaste är att ge kärlek och trygghet till valpen och den första dagen, dagarna lära känna varandra. Det är nog mitt bästa tips.

Är det något mer ni vill veta?

Jag har fått sån respons på mina inlägg gällande hundar och valpar att jag tänker detta ska det bli mer av på bloggen. Självklart kommer jag fortsätta blogga om min endometrios, reumatism, vardagliga liv, hästar & stall, resor osv. Men hundarna är ju en väldigt stor del av mitt liv.De är ju med varje dag. Och nu när Musse är valp så är det kul för er att kanske få följa vår valpresa? Kommentera och skriv om ni undrar något, eller vill ha tips och råd. Vi vill gärna hjälpa till men även höra om du har valp? Era bästa tips och råd!

Matte? Vad är detta för litet monster som sitter bredvid mig? Aron ser lite rädd ut..

En liten Musse sover så gott ❤️

När Musse sover får Aron passa på vara i husses knä.. Hundarna är alltid bältade under bilfärd.

Hur mysigt var inte detta ❤️

Gillar

Kommentarer

Emma Engström,
Åhh jag får verkligen en så stor längtani mig efter en liten vovve när jag läser det här, så himla mysigt och roligt att ha även om det kräver en hel del jobb med dom! Så otrkligt söta bilder, man vill ju bara ha en :> <3
nouw.com/emmaengstrom