Jag kommer inte undan längre med att vara ”smal-fet”.

Jag har aldrig varit tjejen som räknar kalorier, tvekar om jag ska ta en bulle till min chai latte utan kan trycka i mig en hel chips påse till min favoritserie en måndagskväll. Jag har alltid vart den smal-mulliga tjejen med päronformad kropp. Har höfter och rumpa och är smal upptill. Jag har aldrig riktigt brytt mig om min extra rumpa jag har. Inte heller mått särskilt dåligt över att jag är rätt onyttig och så, förrän nu. För nu har min kropp ändrat sig och jag kommer inte längre undan med mina dåliga vanor.

Jag har alltid haft turen att vara ''smal-mullig'' och vart ''iform i oform''? Does it make sense? Förstår du hur jag menar? Jag har alltid varit en relativ aktiv tjej som haft egna hästar, fått mycket motion ''gratis'' genom att arbeta i stallet och rida mina två hästar varje dag. Jag har en hund som ger mig vardagspromenad som min vardagsmotion och jag har alltid utan att behövt tänka beställt en pizza, ätit en chips påse och så var det med den saken.

Nu när jag snart fyller 25 år så inser jag att min kropp håller på att ändras och jag kommer inte längre undan med mina dåliga vanor. Jag måste aktivt göra beslut som gör att jag når mina mål, mina tränings- och hälsomål. Jag har sjukdomar som gör att jag lider av kronisk smärta men mycket av detta kan jag må bättre av om jag ändrar min livsstil och tränar för att få en stark och hållbar kropp. Den ska ju trots allt vara med i några år till.

Så nu jäklar! Nu ska jag ta aktiva val som gynnar mitt välmående och hälsa. Jag ska äta bättre, nyttigare så min kropp får i sig alla de ämnen och vitaminer som den behöver. Jag ska träna minst 3 gånger i veckan och mina vardagspromenader med hunden ska bli längre och bättre. När våren kommer så behöver jag inte ta bussen till jobbet utan jag kan ta cykeln. Hissen kan jag skippa och ta trapporna och på så sätt så ändrar jag mitt sätt att tänka och mitt sätt att leva till det bättre.

Jag är så tacksam över att min pojkvän har koll på detta med träning och hälsa och han är flera steg före mig men han blir en del av min motivation till att ändra på mig. Ibland är det svårt att ändra sin livstil och sitt tänk. Jag säger inte att jag aldrig kommer ta den där bullen till mitt chai, trycka i mig en chipspåse på en måndagskväll till min favoritserie eller beställa en pizza en lördagskväll, självklart kommer jag göra detta emellanåt men jag får tänka efter och välja när jag ska unna mig något onyttigt och när jag kan välja något nyttigare istället.

Med små steg kan man ändra sitt tänk och om jag bara tänker vart jag vill vara om 1 månad, 6 månader eller 1 år så håller jag motivationen uppe.
Jag kommer aldrig bli tjejen som galet räknar kalorier eller är superstrikt med allt för jag tror att som allt i livet så behövs det en balans, motsatser och nu är jag så taggad på att börja leva ett hälsosammare och nyttigare liv. Detta kommer jag må bra av både i kropp som i själ. Detta är en investering i mig själv och jag har allt att vinna på detta! Har du något tips på hur man kan behålla sin motivation när man känner att psyket sviker en?

  • Nära Ekedalsgatan , Stockholm

Gillar

Kommentarer

Fitnessbyannabelle
Fitnessbyannabelle,
Vad kul med träning! Dock tycker jag att du är
mer än fin som du är!💓
nouw.com/fitnessbyannabelle
MatildaWaern
MatildaWaern,
Tack vännen 🌸 absolut men jag vill känna mig stark, snygg och bekväm så därav får jag skärpa mig lite 😊 💞
nouw.com/matildawaern
Fitnessbyannabelle
Fitnessbyannabelle,
Ja den känslan är väldigt bekant så jag förstår dig😘
nouw.com/fitnessbyannabelle
by_anniess
by_anniess,
Så kul att du känner dig pepp på träning! 😉 Träningen gör så otroligt mycket positivt för mig och då lever jag med kronisk värk och andra kroniska sjukdomar med<3

Kramar!
nouw.com/by_anniess
MatildaWaern
MatildaWaern,
Jag mår sååå mycket bättre när jag tränar regelbundet. det är så viktigt när man lider av kronisk värk❤️
nouw.com/matildawaern
Seline Ekelund,
For ett fint innlegg! Og det er så sant at man må ha balanse 😊 Ønsker deg en fin dag 😊
ekelunds.blogg.no
MatildaWaern
MatildaWaern,
Tack ❤️ Balans är viktigt, ha en fin onsdag 🌸
nouw.com/matildawaern
amandalarssons
amandalarssons,
Härligt att du är peppad på träningen! 😃 jag känner samma sak, vill också bli stark och mer bekväm i min kropp nu!
nouw.com/amandalarssons
MatildaWaern
MatildaWaern,
Ja men eller hur! Önskar jag hade lite mer träningskompisar här i Stockholm så man enklare kan behålla motivationen men än så länge går det bra! 🙈😊🌸
nouw.com/matildawaern
Emma Engström,
Heja, heja så motiverande och vad grym du är! Så viktigt att ta hand om sig ända inifrån och ut <3
nouw.com/emmaengstrom
MatildaWaern
MatildaWaern,
Tack emma <3 Ja men visst är det, man måste må bra, både kroppsligt och själsligt <3
nouw.com/matildawaern