När löven faller utanför - hösttips

Snart har alla löven fallit från träden och jag måste säga att hösten är en riktigt fin årstid. Det bästa är när löven börjat ändra i färg och får massa olika nyanser och sakta men säkert faller bladen emot marken. Att dagarna blir lite kortare och kvällarna längre, det gör inget för det blir mer okej att kura in sig under sin favorit filt i soffan, tända värmeljus i hela lägenheten, sitta med en kopp varm te och bara kolla ut genom fönster och se träden utanför fäller sina blad i de mest vackraste färgkombinationerna och veta att naturen har sin gång. Hösten är verkligen vacker på sitt sätt. Iallafall innan alla bladen har fallit bort och regn och rusket kommer!

När jag var yngre så var jag en total bokmal och jag kunde sträckläsa böcker hela natten så att pappa fick nästan skruva ut glödlampan i min nattbordslampa för att jag inte skulle vara uppe hela natten för att jag skulle läsa klart min bok. Jag kan verkligen fastna i drömmarnas värld, för det är dit jag kommer när jag läser. Jag flyr min egen verklighet en stund och sätter mig in in någon annans skor och någon annans liv och upplevelser. För er som tycker hösten är trist och tråkig, regnig och ruskig så utmanar jag er att åka och köpa en hel rad med värmeljus, sätt upp dem hemma i ditt favorithörn som du kan drömma dig bort i din bok du kanske nyss köpt eller som legat på hyllan länge men som du aldrig kommit till ro för att läsa & gör det till din egen stund. Din tid att unna dig en flykt eller bara en rofylld plats där du kan slappna av, till värmen av ljusen inomhus och mörkret utanför fönstret med din favoritfilt insnurrad runt dig och låt dig själv få släppa ditt eget liv för en stund och dröm dig bort in i din bok & njut.

Jag har själv varit så dålig på detta och nu när jag de senaste 2 veckorna gjort detta så har det känts lite mer okej att vara inomhus när man gör något vettigt, man halvkollar inte bara på någon halvdan serie medans man scrollar i sitt flöde på instagram utan man tar sig tid att fylla på sin energi, lära sig något nytt, se saker från ett annat perspektiv och bara leva sig in i någon annans skor för ett tag. För min själv är det nyttigt och det fyller på min energi under en årstid som ibland kan vara rätt dyster och trist. Då kan man när det är regnigt och kallt ute nästan skynda sig hem efter jobbet för att sätta sig med sin bok & bara njuta av kunna sitta inne, med 30 värmeljus tända, under sin favoritfilt i sitt hörn & drömma sig bort, in i sin bok.

Jag lovar dig att du kommer få ny energi, må bättre och skingra dina tankar. För mig är läsning meditation och avslappning, vad är det för dig? Eller vad kanske det kan bli för dig?

Nu blir det läsning för mig, en bok som ligger mig varm om hjärtat, Vid trappornas slut - Volym 1 av författaren Hanna Höglund. Väntat i 2-3 år nu på denna boken så jag är överlycklig över att den äntligen kommit och jag får bara läsa ett kapitel om dagen för annars kommer den ta slut för snabbt.. Inte alltid jag lyckas men ja, vad ska man göra. Ibland så försvinner man in i sin egna lilla värld och världen i denna boken älskar jag!


#NouwAutumnChallenge

Gillar

Kommentarer

happyM
happyM,
Åh tack för tips <3
nouw.com/happym
MatildaWaern
MatildaWaern,
Ingen fara😊 är du en bokmal?
nouw.com/matildawaern
LindaLinnros
LindaLinnros,
tack för tipset 😃
nouw.com/lindalinnros
MatildaWaern
MatildaWaern,
Om du börjar läsa en bok så berätta gärna vilken, kommer behöva fler bra böcker snart😊 min börjar ta slut 😅
nouw.com/matildawaern
LindaLinnros
LindaLinnros,
Ett tips är Hypnotisören av Lars kepler, är fösta boken av en hel serie av spännande böcker 😊
nouw.com/lindalinnros
Emma Engström,
Massa tack verkligen för tips!! KRAM
nouw.com/emmaengstrom
MatildaWaern
MatildaWaern,
Ingen fara ☺️ Hoppas du får lite mysig höstläsning!
nouw.com/matildawaern