Relationer: Man vet aldrig vad som pågår bakom stängda dörrar.

När folk började höra att jag skulle skilja mig från min man så var det första många sa, ''Men ni som är så lyckliga ihop''. Ja självklart upplever ni oss som lyckliga för inte tar vi med våra problem och bråk hem till släkt och vänner när vi träffar dem? Då upplevs vi säkert som lyckliga för vem vill visa att man precis har suttit hela bilresan dit och bråkat? Självklart sätter man på ett leende på läpparna & upplevs som det lyckliga, söta paret. Jag kände att i vårt fall så var det i dem tillfällena när vi var runt annat folk som jag existera för honom. Så självklart så var man ''lycklig'' & satte upp fasaden och uppskattade när man väl fick den kärlek som man egentligen hungrade efter.

Något som är farligt i förhållanden är när man båda eller den ena blir ''för bekväm'' & slutar anstränga sig för den andra. När detta händer så är det oftast småbråken börjar dyka upp, irritationen stiger och man helt enkelt långsamt glider isär från varandra. Detta hände för oss.. Man kan inte sluta anstränga sig för den andra. Oavsett ifall man så är sambo, gift eller i ett förhållande med någon så är relationer något som kräver arbete. Vi alla vet hur jobbigt det var i skolan när man hade ett grupparbete och någon bara ''gled med'' och inte la ner sin del i arbetet. I en relation är det likadant, det räcker inte att ge 50/50 utan man båda måste ge 100/100. Relationer är något man måste jobba på, varje dag och för att hålla det levande så krävs det att båda parter gör sin del.

Självklart kan det vara perioder då någon kanske inte ger 100% utan 80 % pga mycket på jobbet, sjukdom eller andra åtaganden som tar tid. Och i perioder är det självklart okej, så länge man båda vet att när det händer för mig så finns den andra där och backar upp mig. Många säger att i relationer så behöver man ge & ta. Visst så kan man ju se det men för mig så innebär en relation med någon (speciellt vid äktenskap) att man är villig att ge allt utan att ens tänka på vad man ska/kan få. Det är dem relationerna som fungerar bäst, när båda ger allt för den andra utan att kräva eller förvänta sig någonting tillbaka. Men för att det ska funka så innebär det att båda tänker likadant.

Anledningarna är många till varför vi skilde oss & det är så lätt för andra att säga ''men ni verkar ju så lyckliga tillsammans'' för de ser oss bara när vi är ute bland folk. Man ska inte behöva vara lycklig med ens partner endast när det är folk runtomkring. Den mesta tiden i ens relation spenderar man hemma, bakom stängda dörrar och är man inte lycklig hemma med sin partner, ja då är det dags att fundera ut varför det är som det är och vad man behöver göra åt det. Relationer kräver arbete och så länge båda är villiga att kämpa så finns det hopp, men om någon redan gett upp så är det oftast tyvärr ett ''dött lopp''.

Ingen förtjänar att leva i ett olycklig relation och sorgligt nog så finns det många sådana. Men dessa olyckliga relationer kanske inte syns just för allting händer bakom stängda dörrar...

Gillar

Kommentarer

mittlivsomsofia
mittlivsomsofia,
Så bra skrivet!
nouw.com/mittlivsomsofia
MatildaWaern
MatildaWaern,
jovita Cedergren
,
Bra skrivet. Även om det blev som det blev så önskar jag er båda Lycka till i livet. livet är en lång resa med både motgångar och framgångar. Kram jovita
MatildaWaern
MatildaWaern,
Cajsa N
,
Så sant! Det var likadant för mig att folk hade uppfattat oss som ett så lyckligt och gulligt par och blev förvånade när vi skulle skilja oss. Starkt av dig att våga gå! Lycka till i framtiden 😊
MatildaWaern
MatildaWaern,
Tack så mycket! Det är svårt för andra att se in i hur det egentligen ligger till, man visar ju bara folk det man vill att de ska se, och det brukar ju inte innebär alla de dåliga bitar i ens förhållande.. Tack!
nouw.com/matildawaern
Christer Holm,
Det är aldrig lätt med en skilsmässa , har själv genomgått en och det var ingen rolig historia, där var det samma sak folk undrade vad som hände, vi var ju så lyckliga . Men sanningen var att vi var olyckliga i förhållandet.
Men frågorna kom och det tror jag är en naturlig sak...
www.christerholm.nu
MatildaWaern
MatildaWaern,
Nej det spelar ingen roll om man skils åt som vänner eller ovänner, utgångsläget blir densamma, man ska inte leva tillsammans längre & det är inte roligt.. Man får ju ändra om i hela sitt liv liksom..
Man ska inte behöva förklara varför man var olycklig eller valde att lämna, men självklart så kommer folk alltid att undra & fråga..
nouw.com/matildawaern