Resedrömmar som blir verklighet

Dagar som denna då jag är hemma och är sjuk (halsont, hosta och huvudvärk) så drömmer man sig bort ännu mer till att resa.
Att jag och Alex har bestämt att vi ska åka till USA i 4 veckor i sommar/höst gör dagarna hemma lite mer roliga.
Jag sitter konstant och kollar hotell, sevärdheter och saker vi måste se och göra under våra 4 veckor på vägarna i USA. Delstaterna vi kommer köra igenom är Kalifornien, Nevada, Arizona, Utah och Wyoming.

Kanske har någon av er gjort en liknande roadtrip som vi planerar och kan ge oss lite tips och råd?
VI har bestämt ungefär vilka städer vi ska åka till och stoppen emellan är inte helt satta i sten, vi håller på att kolla runt, men själva rutten är bestämd.

Ungefär såhär ser våra resestopp ut när vi bilar i USA. 

Vi kommer att flyga till San Fransisco, vara där några dagar för att sedan ta route 1 med cab längst kusten. Vi räknar med att vi åker längst kusten på 2-3 dagar innan vi kommer till Los Angeles.

Vi stannar i I Los Angeles ca 4-5 dagar för att senare köra vidare till Las Vegas. (här planerar vi att byta från en cab till en SUV i LA.) Vad kan man se på vägen mellan Los Angeles och Las Vegas? Tips?

Vi stannar i Las vegas kanske 1-2 nätter tror vi, kanske finns det nån bra musikal/show att se här?

Sedan ska vi köra vidare till Grand Canyon. Vi funderar på om vi ska ta north rim eller south rim? Bo där 1 natt. Gärna lantligt och med utsikt.

Sedan ska vi åka till Kanab, se dem rosa sanddynerna och sedan åka till Zion Park och övernatta 1 natt och köra lite hikes.

Sedan ska vi köraupp till Salt Lake City och ta så mycket natur vi kan se på vägen upp. I Salt Lake city ska vi bo med vänner som precis fått barn nummer 2 som är då 8 månader, barn nummer 1 har jag inte träffat sedan 2017 så detta ska bli såå roligt. Vi kommer bo hos dem ett par dagar för att sedan åka vidare till Lander, WY.

Vad kan man se i WYOMING? Sedan tillbaka ner till salt lake för några sista dagar med vänner för att sedan flyga hem från Salt lake City.

Har du gjort en likanande roadtrip och har lite tips på vad vi måste se och göra? Eller vart man ska bo?

Vi undrar främst tips om våra första 2 veckor som blir i San franscisco - Los angeles - Las vegas - Grand Canyon och South utah. Vad har ni för tips på saker man MÅSTE se och göra? Vi älskar vacker natur, att göra hikes, se häftiga stads saker, vi älskar musik, shopping och självklart vackra stränder. Vi behöver ni lite tips och råd vad som kan vara bra att tänka på under vår resa? Kanske har någon av er gjort en liknande resa?

Vi tar tacksamt emot alla tips och råd vi kan få på saker att tänka på, saker att se och uppleva och även sånt som ni kanske tycker man absolut inte ska göra. Allt från hotell tips till sevärdheter. Help please

Har ni själv gjort en liknande resa och bloggat? Skriv din blogg nedan, vi vill gärna läsa!! 

Vi kommer själva att blogga/vlogga om vår resa så mycket vi hinner/kan under resan, så vill någon hänga med på vårt äventyr från planering tills vi kommer hem så får man mer än gärna göra det.

Tips på en bra resekamera som man både kan ta bra kort med och filma som är enkel att ha med sig? 

Vi har ju båda Iphones att ta kort med, men vi vill även kunna filma (alex har dock en gopro kamera..) men vi söker en bra kamera som tar bra bilder men även filmar helt okej så vi kan både blogga och vlogga under resans gång.

VI ÄR SÅ EXALTERADE!! 

Alltså, jag sitter med datorn, min padda och telefonen och kollar på hotels.com, rentalcars, flygresor.se, instagram och kollar andras resor och letar bloggar jag kan läsa om andras resor. Jag kollar även youtube på andra människors rese vloggar och jag kan inte vänta tills vi ska åka! Jag vill bara boka allt nu, sitta och planera det vi måste se in i minsta detalj och längtar tills mitten av augusti kommer så vi kan resa!

Här kommer lite bilder från när jag sist var i USA! 

Gillar

Kommentarer

isabylund
isabylund,
ÅH!! Nu blev jag exalterad för DIN skull! Åkte runt lite i Californien för några år sedan, Vegas är så jäkla ballt så bra att ni ska dit! Lite norr om LA finns Laguna Beach och de här små "städerna" vid havet, det är så fint och gulligt så jag tycker ni ska köra in i nån av dem för jag tror inte de ligger precis längst motorvägen liksom. Gör ett stopp och bada och äta glass, haha! Ni kommer ha det så jääääkla nice <3
nouw.com/isabylund
MatildaWaern
MatildaWaern,
Åh tack vännen! Vi sitter och planerar för fullt, har du några tips?? Skriv gärna ett PM här på Nouw eller på Instagram - Matildamaja och berätta om dina restips om vad man ska göra längst route 1 😃 <3
nouw.com/matildawaern
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Men allstå så spännande!! Låter som en drömresa och speciellt att få åka runt sådär! Har aldrig varit när men skulle verkligen vilja göra en resa som denna! Kram
nouw.com/emmeliesehlin
MatildaWaern
MatildaWaern,
Ja vi längtar, planerar för fullt nu, nu är det bara 1 månad kvar tills vi åker!
nouw.com/matildawaern
celinelundqvists
celinelundqvists,
Gjorde basically LA-Grand Canyon delen finns i en kategori på min gamla blogg http://celinelf.blogg.se (USA 2016), men eftersom att vi reste ända till New York i bil så stannade vi bara på ställerna väldigt kort så har inga större tips tyvärr! Eller jo ÅK HELIKOPTER ÖVER GRAND CANYON! Galet dyrt men omg, är så tacksam över att jag gjorde det, vilken upplevelse!
nouw.com/celinelundqvists
MatildaWaern
MatildaWaern,
ÅH! SKRIV ALLA TIPS TILL MIG TACK 😃 kan du skriva här eller på instagram till matildamaja?? 😊 Vi åker till USA nu om 1 månad och vi längtar som bara den!
nouw.com/matildawaern
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men OMG!!! Kan man snälla få hänga med eller?? om jag börjar stretcha ordentligen nu, så lovar jag att jag inte tar särskilt mycket plats i resväskan 😉 KRAM hjärtat <3
nouw.com/matildaberlin
MatildaWaern
MatildaWaern,
Haha ja men visst, du kan hoppa in i resväskan!! 😃 önskar jag kunde ta med er alla, men ni får kika på bloggen och instagram så får ni hålla koll på mig från er telefon <3 1 månad kvar tills vi åker nu! 😃 <3
nouw.com/matildawaern
JossusTravelPics
JossusTravelPics,
Men vilka resplaner!
nouw.com/jossustravelpics
MatildaWaern
MatildaWaern,
Ja som vi längtar! ÅKer till usa nu om exakt 1 månad!! 😃
nouw.com/matildawaern
kristinajuliette
kristinajuliette,
Inte USA. Men har erfarenheter på roadtrip ifrån sagolika Australien och Nya Zeeland 💕
nouw.com/kristinajuliette
MatildaWaern
MatildaWaern,
Tar gärna lite tips på generellt vad som är bra att tänka på inför roadtrip! 😊
nouw.com/matildawaern
escali
escali,
Bor I California så om du behöver några tiips where to go I got it all!
nouw.com/escali
MatildaWaern
MatildaWaern,
ÅH! Hit me up! Vad är dina bästa tips för Los Angeles?? 😃 Vi åker exakt om 1 månad!
nouw.com/matildawaern