Skräcken när någon säger rotfyllning....

​I förra veckan började det värsta jag känner till, tandvärk. Efter att ha gått med en diffus tandvärk i några dagar så ringer jag min tandläkare för att kolla vad felet kan vara. Fick en full undersökning och allt såg bra ut, inga hål och tandläkaren fixade lite i munnen med tandsten och så kunde jag gå hem, lättad att jag inte hade karies. 

Tyvärr så avtog inte tandvärken utan blev värre i lördags och i söndags åkte jag in akut och fick reda på att min så kallade ''6 års tand'' som jag lagade som 8 åring antagligen gjort skada på min tand, de pillade antagligen för nära pulpan så den blev skadad och därav så blev tandroten irriterad, jag fick reda på att jag måste göra en rotfyllning, Tandläkaren fixade till allting så den akuta smärtan avtog och jag åkte hem, halvt bedövad i halva ansiktet och kom hem utan tandvärk. 

Imorse var jag hos tandläkaren för första besöket av påbörjad rotfyllning. Något jag har hört ska vara det hemskaste man kan göra hos tandläkaren. Ja visst var det inte trevligt, speciellt inte när man redan har tandläkarskräck, men bedövningen hjälpte till och när det gjorde ont när de skulle gå ner i kanalerna och städa rent vid nerverna så fick jag en spruta till och efter det så var smärtan borta. Så där låg jag och gapade i 1,5 timme i förhoppning att det skulle bara räcka med ett besök. Men nej, måste tillbaka om en månad för att fixa klart resten. Sen så säger jag bara, aldrig en rotfyllning igen. Det var inte så farligt som jag hört eller tänkte och jag har faktiskt inte ont nu efter, visst är jag lite öm runt tanden och i käken efter att ha gapat i 1,5 timme, men jag trodde faktiskt det skulle vara värre. 

Jag kanske har tuffat till mig på ''äldre'' dar! 

Gillar

Kommentarer