Sörja något man aldrig fick..

​Julen närmar sig med stormsteg och något som jag sett fram emot så länge kommer inte riktigt ske såsom jag hade önskat och hoppat. Jag hade tänkte mig en lägenhet full med juldekorationer, julgran och att tillsammans dekorera vårt hem för första gången som ett gift par.. Men ibland blir det inte som man tänkt. Istället så ekar lägenheten tom efter både mannen och julen och kvar är jag och hunden. Tack och lov att man har hunden iallafall så man inte blir helt ensam. Det verkligen suger när man får se sanningen i vitögat och inse att nej, denna gången blev det inte som det kanske borde vart, denna gången gick det rakt åt skogen.. 

Det är så lätt att vara efterklok, att se saker i efterhand som man borde sett tidigare, gjort saker man borde gjort för längesedan men det går inte att leva i vad som kunde ha varit. För det kommer äta upp en inifrån och det kommer sluta med att man står där bitter och ledsen, nej tack sån är inte jag och planerar inte heller på att bli. Däremot så är det okej att sörja något man aldrig fick.. 

Ibland så handlar inte allting om det lyckliga slutet utan ibland så handlar det om historien som leder fram tills det ''lyckliga slutet'', jag måste bara inse att min bok kanske inte bara är en bok, det kan hände att det är en serie? Vad vet jag vad livet har att erbjuda? Ibland så handlar det om historien och de erfarenheter man plockar på sig på vägen, för det är så många erfarenheter jag har blivit rikare på detta året, gott som ont. Fast egentligen så är nog alla erfarenheter goda att ha men kanske inte alltid goda att uppleva. 

Julen kommer inte bli så som jag sett fram emot och hoppats på men det är ok! För det är okej när saker inte går som man tänkt.. Det är okej att snubbla eller rent av falla pladask på huvudet, så länge man ställer sig upp och fortsätter framåt med erfarenheter istället för tungt bagage. ''What dosen't kill you makes you stronger''? 

Denna julen kommer bli annorlunda och kanske inte den bästa julen jag kommer vara med om.. Den kommer bli en tung, jobbig och lite ensam/tom julafton, men det finns alltid ett nästa år, en nästa julafton och jag kan inte vänta tills den kommer för att se vart i min bok jag befinner mig då. Jag vill inte leva i det förflutna, jag vill lära mig utav det och sedan leva i nuet där jag själv kan påverka historien istället för att se tillbaka på något som redan inträffat jag ändå inte kan göra någonting åt. Jag traskar vidare med erfarenheter inte tungt bagage! 

Gillar

Kommentarer