Tiden läkar alla sår & ärren blir vår påminnelse.

Jag tror det var Geoffrey Chaucer som en gång skrev; Tiden läker alla sår..
​Det är ofta jag får höra från folk att de går igenom en svår tid och har det jobbigt med något i livet. Men har inte vi alla det? Vi alla bär på svårigheter som vi tidigare haft i våra liv eller kanske går igenom just nu och jag vill bara säga, det blir bättre. Oavsett hur tungt ens liv ibland kan kännas så är det inte mer än vad just du klarar av. Ibland så kanske man behöver gå igenom något ensam men det är aldrig fel att be om hjälp. 

Jag har många gånger i mitt liv haft svåra, jobbiga stunder som jag inte velat dela med mig av för jag vill inte vara jobbig. Jag vill inte vara den tjejen som sitter och klagar på att mitt liv är jobbigt och att jag mental/psykiskt  kan må riktigt dåligt ibland. Jag säger inte att man ska dela med sig av varje jobbig sak man går igenom i sitt liv men vissa saker kan man behöva ventilera och faktiskt prata med någon om. Det innebär inte att man är psykiskt sjuk eller störd utan tvärtom. Att man är stark som vågar ta itu med det man går/gått igenom. 

Jag tror alltid det har varit lite tabu med att gå och prata med någon för man mår dåligt psykiskt. Det är inte gärna något folk öppet pratar om. Varför inte? Vår psykiska hälsa är minst lika viktig som vår fysiska, om inte  viktigare. Det är vår psykiska hälsa som ger oss orken att gå upp på morgonen, gå till jobbet eller skolan, orka träna och göra vardagliga saker. Mår vi inte bra psykiskt så kommer vår fysiska hälsa sakta men säkert dala nedåt.. 

Jag tror det var Geoffrey Chaucer som en gång skrev; Tiden läker alla sår..  Det han inte nämnde är vad ärren efter såren lämnar efter sig. Smärtsamma upplevelser som vi har, fysiskt som psykiskt lämnar bestående spår på oss, så som ärr gör. Det betyder inte alltid att att ärren fortfarande gör ont. Men dem finns alltid där som en påminnelse, ett minne av vad som en gång har hänt. Med tiden så kan ärret och minnena blekna lite. Men vi kommer alltid ha ärren där som påminner oss om det vi gått igenom. Att vi faktisk har gått igenom det och överlevt. 

Jag vet att jag själv bär på en hel del ärr. Men det kommer inte hindra mig från att fortsätta leva mitt liv. Jag vet att jag antagligen kommer få flera ärr under mina levnadsår, för så är livet. Vi kommer bli sårade, ledsna, gå igenom saker vi gärna hade sluppit. Jag kommer antagligen ha fler ärr än vad jag nödvändigtvis behöver ha men jag vet att de kommer blekna och att ärren betyder bara att jag faktisk har gått igenom det och överlevt. 


Gillar

Kommentarer