Trött på hela mänskligheten, visa lite empati, snälla!

Idag är en sån dag när jag bara känner mig trött på hela mänskligheten och ibland undrar hur folk tänker. Idag påväg till jobbet tog jag bussen som vanligt, det är alltid samma folk på bussen varje morgon förutom idag. Det kom på en dam på bussen som gick fram till mig och sa; - Flytta på dig jag måste sitta ner. Platsen bredvid mig var tom och jag sa snällt att hon får gärna sitta bredvid mig. Men hon bad mig ändå att flytta på mig igen. Att jag inte ställer mig upp för en äldra dam sa hon var så typiskt ungdomar, att man ska lämna plats för de som är äldre och sjuka.

Där sitter jag på bussen, med världens magont då min endometrios ibland gör att jag får smärtskov som gör det knappt möjligt för mig att stå upp. Helst hade jag lagt mig på golvet i bussen i fosterställning pga den höga smärtan jag kände just då. När damen säger att JAG ska lämna plats för henne då HON är äldre och sjuk så brast det för mig. Jag ställde mig upp, med tårar i ögonen pga smärtan i min mage och flyttade på mig samtidigt som jag sa, - Förlåt jag visste inte att bara för man är gammal så har man ensamrätt på att sitta ner. Att jag själv är opererad för några månader sedan och har extrema smärtskov, daglig kronisk smärta så har väl även jag rätt att sitta ner? Bara för att jag är ung innebär det inte automatiskt att jag är frisk. Jag flyttade på mig, bytet plats med tårar i ögonen och personen bredvid mig där jag sätter mig istället, även hon en lite äldre dam kollade på mig, log ursäktande och bad om ursäkt för damen hon inte ens kände och klappade mig på benet och sa. Du är inte ensam, mitt barnbarn är även hon ung men sjuk, sitt här bredvid mig och tänk inte mer på damen, hon är bitter på livet och det är inte ditt fel.
Jag kollade tillbaka på damen, log och sa tack, torkade tåren och tänkte inte mer på saken förrän jag kom till jobbet.

Man vet aldrig vad en annan människa går igenom. Jag är inte bitter på damen som envist var tvungen att sitta ensam på 2 platser trots att hon kunnat sitta bredvid mig. Att hon var så uppslukad av sig själv och inte kunde känna empati eller förståelse för någon annan än sig själv är inte mitt fel. Jag är inte arg eller bitter på henne för jag har ingen aning om varför hon sa som hon sade. Hon kanske måste sitta ensam på 2 stolar pga någon anledning jag inte vet om. Efter att ha jobbat med människor i så många år så har jag lärt mig vilka typer av folk det finns och alla beter sig eller gör på ett sätt utav en anledning. Man ska aldrig döma någon på förhand och även om man kanske inte alltid kommer förstå varandra så får man försöka ta det med ett leende och förklara sig och vara så tillmötesgående och empatisk som man själv kan vara.

Vad jag ville säga efter denna morgon är att var snälla mot varandra, döm ingen som du inte känner för du har ingen aning om hur deras morgon, dag, vecka, månad eller år har varit. Försök att vara öppen och förstående emot alla så gör du en skillnad i världen.

Empati är en av de finaste egenskaper en människa kan ha. Var rädda om varandra, bekant som främling. <3

Gillar

Kommentarer

Matildaberlin
Matildaberlin,
Så himla vackret skrivet vännen! Så hemskt att det måste vara så. Men man vet ju aldrig vad någon annan går igenom! Du är fantastisk vännen!! Glöm aldrig det <33
nouw.com/matildaberlin
MatildaWaern
MatildaWaern,
Men tack vännen ❤️ Dina fina ord värmer ❤️❤️
nouw.com/matildawaern
Petronella Simonsbacka
Petronella Simonsbacka,
Ja, det är tråkigt att människor tror att det syns utanpå vem som är sjuk inuti. Endometrios är en sådan sjukdom, som inte syns. Cancer är en annan sjukdom som ofta är osynlig. Du är stark som berättar om det och försöker väcka kunskap.
MatildaWaern
MatildaWaern,
Ja ibland får man inte vara så snabb att döma och vi alla har egna kamper vi slåss med som inte alltid syns utåt! Tack ❤️
nouw.com/matildawaern
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229