Utmana min självkänsla & våga.

Något som vi alla ibland kämpar med är vårt självförtroende och självkänsla. Det är något som man aktivt måste jobba på och i perioder kanske man har bättre självförtroende och självkänsla. Det är inte alltid självförtroende och självkänsla går hand i hand. Det ena kan vara starkt ibland medans det andra är svagt och vice versa.

Självförtroende är ens egen tro till ens egna kompetens. Det kan handla om att prestera på jobbet, inom en sport eller hobby exemplelvis. Självkänsla däremot är hur man själv känner om sig själv. Har man en dålig självkänsla styrs man av yttre faktorer, vad man tror andra personer förväntar sig av dig på arbetsplatsen eller socialt, därför påverkas man väsentligt av såväl kritik som beröm.

För mig så brukar mitt självförtroende vara rätt så bra men min självkänsla kanske inte lika stark. Nu efter sjukdom och svårigheter jag gått igenom så är väl självkänslan någon som släpar på efterhand.. Man har kanske inte kunnat träna som man vill, äter sämre än man borde och några kg här och där börjar visa sig. Jag som person är densamma, mitt självförtroende är fortfarande starkt men min självkänsla brukar alltid hamna efter. Men efter att ha bytt om säkert 10 gånger för att gå ner till affären och köpa mat, inte tycka att jag har några snygga kläder att ta på mig, jag har kurvor på fel ställen och min kropp stämmer inte överens med mitt självförtroende..

Så jag bestämde mig för att denna veckan ska jag sätta på mig de kläder jag vill ha, den outfiten som jag tänker jag kommer passa bra ihop & även om min hjärna säger 10 saker som är fel med dem kläderna på min kropp så ska jag bära dem. Jag ska bära dem tills jag inte längre ser 10 saker som är fel med kläderna på min kropp, jag ska låta mitt självförtroende stärka min självkänsla och jag ska utmana mig själv att göra något som gör mig rädd, obekväm och sparka ut dem dumma tankarna om mig själv, om min självkänsla och bara våga, utmana mig själv till att istället för att hitta 10 saker jag inte gillar med kläderna på min kropp så ska jag hitta 10 saker som jag älskar med min kropp i dem kläderna.

So I did. Och efter några dagar så hjälpte det. Jag kan självklart fortfarande känna mig obekväm i vissa saker, tycka att de framhäver fel kurvor men jag säger ut mig själv att lyssna på min pojkvän som säger jag är vacker & säga till mig själv att jag är vacker som jag är och utmana mig själv varje dag när jag klär på mig att jag är vacker precis som jag är.


Gillar

Kommentarer

happyM
happyM,
Så viktigt att jobba med det <3
nouw.com/happym
MatildaWaern
MatildaWaern,
Ja, något man behöver jobba på hela tiden <3 och det är något som alltid kommer gynna en om man jobbar på det. 😊 <3
nouw.com/matildawaern
MissSophie
MissSophie,
Du är hur fin som helst! 💕
nouw.com/misssophie
MatildaWaern
MatildaWaern,
Tack vännen, det är du med <3
nouw.com/matildawaern
JossusTravelPics
JossusTravelPics,
Det är otroligt hur hård man är mot sig själv. Inte skulle man kunna hitta 10 saker man ogillar på en annan kvinnas kropp eller med hennes kläder. Det är inte ens något man tänker på. Men en själv analyserar man in i minsta detalj.
nouw.com/jossustravelpics
MatildaWaern
MatildaWaern,
Verkligen! Tänk om man hittade allt som är fantastiskt med en själv lika bra som man hittar det man inte tycker är lika fantastiskt? Då skulle nog självförtroendet och självkänslan öka. 😊 <3
nouw.com/matildawaern