Vi alla har vårt bagage. Är ditt lätt eller tungt?

​Först och främst vill jag bara tacka alla som läser min blogg. Jag trodde aldrig att folk skulle läsa min blogg utan bloggen var mer ett ställa där jag kunde skriva ner alla mina tankar jag har på nätterna när jag inte kan sova. Jag tackar så hjärtligt de som hört av sig och sagt att mina små ynka ord som dyker upp i mitt huvud under nätterna hjälper & inspirerar andra. Det är så härligt att höra att inte bara min blogg hjälper mig själv utan även andra, detta var mer än jag önskade. Så jag känner ingen press alls nu när jag skriver, haha. 

Det är så många tankar som springer runt i mitt huvud på nätterna och håller mig vaken, så många sömnlösa nätter jag haft på sistone. Självklart så saknar jag känslan att vakna på morgonen och känna mig utvilad men vissa sömnlösa nätter när man ligger och tänker på sitt liv så kan man komma fram till rätt så bra saker som man kanske behöver klura ut för sig själv. Jag har ju alltid varit en nattuggla & haft svårt att sova sedan jag var liten(något mina föräldrar kan intyga om) men det är oftast då min kreativa sida kickar in och jag blir liksom uppmärksam på mig själv och saker runt omkring. Helt plötsligt så kan jag komma på 1000 roliga saker man kan göra istället för att sova, så roligt & passande. 

Men det är oftast dem nätterna som jag sitter och tänker & skriver ner saker som jag inte annars hade kunnat tänka på under dagen. Det är då jag rannsakar mig själv, mitt förflutna, mitt nu & min framtid. Det är då jag inser saker som förändrar mig. Det är då jag kan vara ödmjuk nog att erkänna mina svagheter för mig själv, våga känna mig stolt över saker jag gjort men även tänka på de felsteg jag gjort. När det kommer till de felsteg jag gjort i mitt liv och jag tänker på dem så är det så viktigt att jag inte tänker efter 1000 sätt jag hade kunnat göra det annorlunda eller fått det ogjort, för det hjälper ingenting till. Jag lever inte i mitt förflutna, jag lever i nuet som leder mig till min framtid. Så när det kommer till felsteg så måste jag tänka efter vad är det jag har lärt mig av detta? Hur kan jag få mitt felsteg till att bli en lärdom, vad behöver jag ändra i mitt tänkande eller agerande för att inte göra samma felsteg igen? Jag måste helt enkelt tänka bort alla de 1000 sätten jag hade kunnat göra felsteget annorlunda eller ogjort för gör jag inte det så blir det inget bra av saken. 

Vad jag försöker säga är väl att vi alla har sömnlösa nätter som vi grubblar på saker och ting, detta är helt normalt och inget konstigt. Men det är vad vi gör med våra tankar och hur vi tänker kring saker som formar oss som person.Ett positivt tänkesätt är inte alltid lätt men definitivt bättre än ett negativt tankesätt, eller hur?

Gör era sömnlösa nätter när ni grubblar på ert förflutna eller liknande till något positivt! Tänk inte på alla de 1000 sätt ni skulle kunna göra saker annorlunda utan tänk att era snedsteg var något ni ville skulle hände just då och ni kan inte veta konsekvenserna av det. Vad ni däremot vet är hur ni ska tackla era felsteg och konsekvenser & göra det till något bra. Vi alla har ett förflutet och bagage vi bär med oss. 
Det finns tungt bagage - det vi grubblar på eller förtränger. Detta kommer resultera i ett bakslag i framtiden. 
Det finns lätt bagage - det vi har grubblat över eller tidigare förträngt men som vi accepterat & lärt oss något av. Det är något som kommer resultera i att du ständigt kommer utvecklas som person & din ryggsäck blir lättare. 

Hur är ditt tankesätt och vilken ryggsäck har du närt på? vilken ryggsäck bär du på idag? Och vilken ryggsäck vill du bära på i framtiden? Det är aldrig försent att få den ryggsäck man vill ha! 

Gillar

Kommentarer

moasiim
moasiim,
Känner igen det därmed att den kreativa sidan träder fram som mest när kvällen / natten närmar sig. Jag ser det lite som att det är då tankarna kommer ikapp en. En natt satt jag uppe och skrev i min "digitala" dagbok, i två timmar. På ett sätt är det ju faktiskt ganska skönt..
nouw.com/moasiim
MatildaWaern
MatildaWaern,
Ja det är verkligen då tankarna kommer ikapp en, bra sagt! 😊 Det är väldigt skönt att få skriva av sig faktiskt, det hjälper mer än vad man tror 😊
nouw.com/matildawaern
caroline,
så himla bra skrivet!! jag blir alltså så på natten, tankarna traskar iväg!
www.carrostyle.devote.se
sannaelise
sannaelise,
Bra skrivet!!
nouw.com/sannaelise
MatildaWaern
MatildaWaern,
Tusen tack 😊 Följ gärna mig här på nouw men även på fb - https://www.facebook.com/Matilda-Waern-Blogg-1655266254746461/?fref=ts eller Instagram - MatildaMaja 😃
nouw.com/matildawaern