Vikten av vänskap att ha en hjälte!

Är det något jag värderat mycket enda sedan barnsben så har det varit mina vänner. Vänskap är något så otroligt viktigt men som gärna oftast tas för givet eller är ''utbytbart'', men vissa vänskaper man har kommer följa en genom hela sitt liv, och dom vännerna är jag så tacksamma att jag har!

Jag har sedan jag vart liten haft lätt för mig att träffa nytt folk och snabbt lära känna människor och ''få vänner och bekanta''. Något som jag är så glad över att jag har lätt för, då jag älskar att prata med människor och lyssna på dom och deras liv. Jag älskar djupa långa konversationer som man har sent på kvällarna när ens murar inte är lika höga och man ser förbi fasaden på någon och får en inblick i deras själ. Det finns så många vackra själar i denna världen och jag är lyckligt skattat att ha så många runt omkring mig vänner som familj.
Men vänskap är som jag skrev innan något som man lätt kan ta för givet eller ''byta ut''. Det är så enkelt att idag nå ut till vännner och bekanta via sociala medier att man tyvärr kanske inte tar tiden att träffas och ses lika ofta som man hade önskat man gjort. Jag kan själv erkänna att jag varit lite dålig på det den senaste tiden. Det kanske inte är så konstigt men jag inser hur mycket man faktiskt behöver träffa sina vänner i person och kunna ha dom därå sena samtalen på kvällarna, när man kan sitta och prata i timtals om allt och ingenting, ta ner sina murar lite och faktiskt vara ärlig om hur man mår och vara närvarande i sin vänskap.

Ikväll var en sån kväll! Två utav min allra närmsta vänner var här ikväll, Lina & Tova, vad som skulle bli en Harry Potter filmkväll resulterade i konversationer om allt man inte pratat om sedan sist man sågs. Vilket för oss var rätt längesedan men samtidigt känns det inte som vi vart ifrån varandra, är man bra vänner då eller?
Det var så skönt att kunna ta ner sina murar, slippa hålla upp en fasad och faktiskt kunna prata om hur man känner och varför man känner som man gör och faktiskt sitta med vänner som lyssnar, förstår mig och som ger mig styrka! Mina vänner är mina hjältar!

Det är så viktigt att uppskatta sina vänskaper och värna om dom, vissa vänner kommer följa en genom hela livet i vått och torrt, det är dom som blir ens utökade familj. Det är dom finaste och vackraste vännerna man kan ha. Vänskapen i sig kanske inte alltid är så vacker och fin då dessa vänner oftast är med en i vått och torrt men stannar oavsett vad, riktiga hjältar! Sedan finns det dem vänskaperna som är ''tillfälliga''. Vänner som man kanske är goda vänner med under vissa perioder av sitt liv men sedan ''växer ifrån' eller tappar kontakten med vilket självklart är jätte synd men dem vännerna är också hjältar för dom fanns där under den perioden av en anledning, kanske man kan kalla dom för tillfälliga hjältar? Det är oftast dom man drar nya erfarenheter och lärdomar av som man kanske inte hade fått annars? Förstår ni hur jag tänker? 

Men den absolut viktigaste vänskap man kan ha i sitt liv är till ens närmsta familj och släktingar och där har jag så tur! Jag vet att jag kanske inte alltid visar uppskattning och tar dessa för givet ibland men dem vet att jag älskar dom oavsett vad och jag alltid finns där för dom så som dom alltid finns där för mig. Dessa vänskaper får man värna extra mycket om då man faktiskt aldrig kan ''byta'' ut en syster, bror, mamma, pappa eller liknande. Dom kommer alltid finnas i ens liv oavsett om man vill eller inte och min familj hade jag inte bytt ut för något i denna värld. 

Vad jag villl säga med allt detta är att värna om era vänskaper, när hörde du av dig sist till din bästa vän, gamla barndomsvän eller kanske en familjemedlem? Nu i jultiderna är det perfekt att räcka ut en hand och finnas där för någon och bara låta era vänner och nära och kära veta hur speciella dom är för er. Vi alla älskar att få uppskattning och känna oss älskade. Så nu i juletids, sprid glädje, uppskattning och kärlek till era nära och kära. Vilka är era hjältar? Låt dom veta vilka dom är. Gillar

Kommentarer